Already have a sampler question...
Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Tech Wizard
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    20

    Default Already have a sampler question...

    I already have a Akai MPC 5000 Sampler... just hooking it up to my mixer via rca cables ... here's the question: should I hook it up through midi thru my mixer(behringher ddm4000)? now i am thinking about getting the Native Instruments Maschine to work with Traktor Scratch Pro and my CDJ1000MKIII, thus how would I hook-up everything as well as record thru Traktor?


    Thanks All...
    Chris aka DJ Panic

  2. #2
    Tech Guru charo's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    i AM the cookie
    Posts
    935

    Default

    why the need to send midi from the mpc to the ddm4000?, it's not like traktor is a daw like ableton for example where you could sequence the mpc or sequence from the mpc.

    if you wanted to use some midi controls on the mixer to control things on the mpc i guess but why?

    for your second question, mpc into mixer, deck outputs from audio8 into mixer--->use a mixer main out into spare line-input on audio8, the machine is a controller via usb

    that's if you want to mix out of the box.

  3. #3
    Tech Wizard
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    20

    Default

    So... Traktor Maschine to usb(laptop), then Midi the MPC to the Maschine? ... then I can control the Sampler from the Maschine too ? Cause I am going only run 3 decks cause the 4th is my record(out 7 & out 8 channel) to record back into Traktor? correct me if i am wrong.... Thanks !!!
    much appreciative!!!


    Chris aka DJ Panic

  4. #4
    Tech Guru charo's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    i AM the cookie
    Posts
    935

    Default

    I don't know alot about the maschine so i did some searching:

    Maschine: It Has Hardware MIDI (Sort Of)

    Iím only going to say one thing about Maschine: it has hardware MIDI inputs and outputs. A number of folks missed this yesterday.

    This to me is a big deal, because Maschine is a really strong sequencer. I still want software MIDI output, so I can drop Maschine as an instance in Kore (or Live, for that matter) and drive soft synths or Reaktor patches or whatever. But while weíre not getting that in 1.0, we are getting MIDI output, so it could be an excuse to drive hardware synths.

    Unfortunately, hereís the current situation: the MIDI output ports are only used when the Maschine is in controller mode. You have to be plugged into the computer to use that mode, because Maschine relies on the computer driver for MIDI output. And the sequencer canít currently transmit out on the MIDI jack. So you do get controller features Ė meaning you could use as a controller for a hardware sound source, which is good. But as with software MIDI, we arenít getting real output yet for the sequencer. Iím holding out hope weíll see this in an update, which is possible Ė thatís the advantage of doing everything in software.
    from: http://createdigitalmusic.com/2009/0...esnt-need-max/

    so it sounds like yes, you would go maschine midi out to mpc midi-in, and know the limitations of the what the machine with output via midi at this time.

    could you reword your second question? i don't understand what you are asking.

  5. #5
    Tech Wizard
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    20

    Default

    I was going to run four decks but I can only run three, because don't i need output 7 & 8 to be an out for recording in traktor?

  6. #6
    Tech Guru charo's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    i AM the cookie
    Posts
    935

    Default

    are you thinking of using that stereo out as a main out?

    If you wired it as i suggested in the earlier post then you would use main out of the mixer into one of the stereo ins of the audio8.

  7. #7
    Tech Wizard
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    20

    Default

    and also Before I usb (Maschine) into laptop, Would there be any sense that I could either MIDI The MPC 5000 or the Maschine into the audio 8 Midi connection?

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •