Traktor stopped loading a beatgrid when loading a track.
Results 1 to 2 of 2
  1. #1
    Tech Mentor
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    128

    Default Traktor stopped loading a beatgrid when loading a track.

    So recently I have been having this problem where traktor loads a song and analysis it but no matter what settings I have selected it will not automatically drop a beatgrid (and take up cuepoint 1) even though I have done the following!


    - Open your preferences and go to "File Management".
    - Under "Analyze BPM Range", change the Min/Max BPM to what your tracks that you're gridding are (eg, Min: 120, Max: 136 for general techno)
    - Make sure "Place AutoGrid-Marker" is checked
    - Now go to "Transport" and choose "Snap" under "Mouse Control".

    Now Traktor is set to always return a number in that range, so it's going to get your grid right 99.9% of the time. Then for DnB, do like 160 - 185, dubstep at 135 - 150, etc. Also, every time you load a track, Traktor will create a grid for you.

    Now to grid your tracks, do this:

    - Load your track and let it analyze.
    - Generally, you'd be done now. There should be a grid marker on the first beat of the track and the tempo should be exactly right.


    Please help this is super frustrating!

  2. #2
    Tech Mentor
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    128

    Default

    BUMP help please I have tried everythang!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •