Problems with Platinum Notes
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 18
  1. #1
    Tech Wizard Shifty92's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    NRW, Germany
    Posts
    27

    Default Problems with Platinum Notes

    Hi, I have a problem with PN. Everytime I'm analyzing a Track, the program says "Retrying Once" and this is it. From this point PN doesn't do anything. I cleaned my Registry and reinstalled it, but nothing works. I hope someone here has an idea.

  2. #2
    Tech Mentor
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Finland
    Posts
    199

    Default

    Could it be that your mp3s were changed to "read only" by some other software you use? Check their properties.

    If that doesn't work, does it work if you convert them to wav?
    @Twumpy

  3. #3
    Tech Guru
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    919

    Default

    Check the bit and sample rate of the mp3

  4. #4
    Tech Guru
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    New Jersey/New York
    Posts
    744

    Default

    ive heard PN has had bugs and washes out your songs audio is that true because my friends just gave it to me and im kind of afraid to use it lol

    what do you think?
    Macbook Pro 13" | XONE 92 | Traktor Scratch Pro 2 | Audio 8 | (2) NI Kontrol X1 | Technics SL-1210 MK2 | Juno 106 | Adam A7x | BOSS DD7 | Soundbite XL Looper | +more

    soundcloud.com/kevinsantos @kevinsantosdj

  5. #5
    Tech Mentor
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Finland
    Posts
    199

    Default

    It makes copies of the songs, it doesn't overwrite them, so it's safe to try.
    @Twumpy

  6. #6
    Tech Guru
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    New Jersey/New York
    Posts
    744

    Default

    thank you and I noticed you use ableton were did you learn do use it?
    Macbook Pro 13" | XONE 92 | Traktor Scratch Pro 2 | Audio 8 | (2) NI Kontrol X1 | Technics SL-1210 MK2 | Juno 106 | Adam A7x | BOSS DD7 | Soundbite XL Looper | +more

    soundcloud.com/kevinsantos @kevinsantosdj

  7. #7
    Tech Mentor
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Finland
    Posts
    199

    Default

    My brother taught the basics, ALDJ forum and trial-and-error the rest. Basic djing is easy, but figuring out other stuff Ableton can do takes longer.
    @Twumpy

  8. #8
    DJTT Moderator Dude Jester's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    New Zealand
    Posts
    12,330

    Default

    If PN cant read a track, its usually a tag problem, happens very rarely though. converting them to wav solves that issue. makes the processing quicker, too.
    Acer E5 i7 2TB 16GB ~ 512GB SSD ~ WIN 10 ~ TSP 2.11 ~ AUDIO 6 ~ X1 ~ DN-X1600 ~ X1 ~ SPECTRA ~ TWISTER ~ ATH-PRO500 MK2 ~ AT2020

    "This aggression will not stand, man."

  9. #9
    Tech Wizard Shifty92's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    NRW, Germany
    Posts
    27

    Default

    Could it be that your mp3s were changed to "read only" by some other software you use? Check their properties.

    If that doesn't work, does it work if you convert them to wav?
    The properties are okay and I have this problem with every track. One week ago it worked perfectly, I don't know what happened. Converting to wav works, but I'm not a big fan of this format.
    Last edited by Shifty92; 02-20-2010 at 02:20 PM.

  10. #10
    Tech Guru sj03w4t's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Home
    Posts
    827

    Default

    Quote Originally Posted by JesterNZDJ View Post
    If PN cant read a track, its usually a tag problem, happens very rarely though. converting them to wav solves that issue. makes the processing quicker, too.
    aw noes! converting mp3 to wav.. :eek:

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •