Syncing two traktors
Page 1 of 6 12345 ... LastLast
Results 1 to 10 of 58
  1. #1
    Tech Mentor denisps2's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    167

    Default Syncing two traktors

    So has someone sucesfuly synced two traktors with the OSC(open sound control)? I just cant get it to work. No matter witch computer is set to "slave" it cant find the master . Are there some Ethernet setting or something else i need to setup.
    So did someone get it to work?

  2. #2
    Dr. Bento BentoSan's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Perth, Australia
    Posts
    6,356

    Default

    Traktor doesn't support an external clock - therefor two Traktors cannot be synced.

  3. #3
    Tech Student
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    1

    Default

    Although MIDI sync is not an option, you've two others -

    Visually, using traktor's pitch displays

    Or, good old fashioned beatmatching

    All's not lost.

  4. #4
    Tech Mentor denisps2's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    167

    Default

    Not sure about that. I know it cant receive midi, but OSC should be a solution to that. As i know some people got it working. Also Hawtin and the crew do it over OSC, so how do they do it? The problem is there is no Scan button or something to se who is connected on ethernet, cause they removed the Detailed OSC menu, witch is describen in the manual.
    So???
    Also does Ableton support OSC??
    Last edited by denisps2; 10-11-2008 at 06:54 AM. Reason: corection

  5. #5
    Dr. Bento BentoSan's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Perth, Australia
    Posts
    6,356

    Default

    Quote Originally Posted by denisps2 View Post
    Not sure about that. I know it cant receive midi, but OSC should be a solution to that. As i know some people got it working. Also Hawtin and the crew do it over OSC, so how do they do it? The problem is there is no Scan button or something to se who is connected on ethernet, cause they removed the Detailed OSC menu, witch is describen in the manual.
    So???
    Also does Ableton support OSC??
    Hawtin is the only one using Traktor in his crew.
    Ill look into this OSC setup some more and get back to you
    Also no, Ableton doesnt support OSC at this time.
    Last edited by BentoSan; 10-11-2008 at 08:00 AM.

  6. #6
    Tech Mentor
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Brighton UK
    Posts
    470

    Default

    speedy j and chris liebing are syncing unless i am REALLY mistaken.

  7. #7
    Dr. Bento BentoSan's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Perth, Australia
    Posts
    6,356

    Default

    I need to acquisition my old mans computer so i can give this a go, i might start using this system to jam with a friend when he gets his midi gear - should be interesting

  8. #8
    Tech Mentor denisps2's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    167

    Default

    If u figure anything out please let me know.

  9. #9
    Dr. Bento BentoSan's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Perth, Australia
    Posts
    6,356

    Default

    Quote Originally Posted by denisps2 View Post
    If u figure anything out please let me know.
    Of course, this is a good excuse for me to test some of this stuff !

  10. #10
    DJTT Ninja Mod tekki's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Afterhour Ali's lap
    Posts
    11,004

    Default

    This going to be the start of something cool!
    RSTRCTD | twitter | facebook (RSTRCTD) facebook (LJ) | vimeo | pinterest | my studio | soundcloud (RSTRCTD)| soundcloud (LJ)
    -- CHECK our DEBUT (DEEP)HOUSE EP RELEASE ON BEATPORT "RSTRCTD - EXISTENCE" --

Page 1 of 6 12345 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •