Need help setting up
Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Tech Wizard
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    56

    Default Need help setting up

    Right guys, the thing is that i have got a laptop..
    My vci 100 se is on the way..
    i have a micro HI FI system
    but where does a soundcard connect (for example ECHO Audiofire 2)
    is it in between the vci and the laptop?
    Is it in between the vci and the HI-FI

    NEED HELP guys

    Thankyou for your time!

  2. #2
    Tech Mentor
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Austria
    Posts
    125

    Default

    Quote Originally Posted by New Boy View Post
    but where does a soundcard connect (for example ECHO Audiofire 2)
    is it in between the vci and the laptop?
    Is it in between the vci and the HI-FI
    hehe, both wrong
    it's between the LAPTOP and your HI-FI/Headphones.
    Stanton SCS3 System

  3. #3
    Tech Mentor DJMutagen's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Portland, OR
    Posts
    208

    Default

    yes.. VCI-Computer/computer-sound card/sound card-mix&cue headphones. usually want to setup your sound output as mix on audio channels1/2 and your cue on 3/4. Really just however you want it, just gotta make sure they're in separate channels! :-) Hope this helps!
    When we all make music, the God Spirit travels out of our bodies and we become one with each other. And for just a second, there is no war, greed, or hate in the world, just music, the celebration of life. (and usually a party, which is good too!)

  4. #4
    Tech Wizard
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    56

    Default

    Thanks guys!
    Can see why you're tech wizz's
    PEACE boys PEACE

  5. #5
    Tech Wizard
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    56

    Default One More Favour from you guys

    I just need one more thing..
    Suppose i had the audio 4 dj from native instruments..
    Could i connect my HI FI and a big guitar amp up to that to pump out more of a Blast?
    Do the outputs allow that?

    am i right in thinking that inputs are where the computer is hooked to the soundcard and the outputs is from the soundcard to the Speakers?

  6. #6
    Tech Wizard
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    56

    Default

    Oh, guys i have another question for the both of you..
    I have a massive Guitar amp which is currently unused.. Reckon i could incorporate it into my speaker set and if so, how?

    It has a 1/4 jack for lead..
    It would just seem such a waste if i wouldn't be able to use it finally..

    Thanks for everything

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •