help pls...crashing problem.
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 15
  1. #1
    Tech Student
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    2

    Default help pls...crashing problem.

    allo,i m new to dj n not good computer skill as well.been read lot of post frm the forum,still couldnt work out my problem...hope there is some solution again and i do very much appreciate for all reply.
    thxx again!
    bought traktor pro 1 week ago then update to 1.2.5,but couple days later started crashing when i open traktor and it display crashlogs msg caused the programm closed....then i may need to try 10 times re-open til success.
    plus,when i go File or load music frm Explorer folder,it crash again.
    *when its able to play,sounds and everythings going smooth.
    the computer is new,no internet/no audiointerface/latency 10ms/switch off anti-virus/usb computer speaker/

    win 7.32bit/traktor pro 1.2.5/

  2. #2
    Tech Guru sj03w4t's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Home
    Posts
    827

    Default

    Please, if you want us to take some time to help you, is it asking too much to type actual words? Instead of the pseudo-english you are speaking here..
    Sorry if this sounds crude but it's the reality.

    As for your problems: did the 'crashlogs msg' say anything (error code maybe)? Also, have you tried re-installing traktor? Are you using any controller? If so, which one?

  3. #3
    Tech Guru BradCee's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Amazingstoke, UK
    Posts
    4,435

    Default

    before loading traktor press windows key + r
    type taskmgr
    go to processes tab
    select explorer
    click end process button
    then click file > new process
    type in directory of traktor (c:\program files\native instruments\traktor\traktor.exe for example)

    this will take the explorer part of windows out of the equation, might help, might not

    if it does, as a time saver.
    open notepad
    type in the directory of traktor in quotation marks (these > " )
    save it as traktor.bat
    move it to windows\system32
    now when you load traktor from task managers new process dialogue you only need to type traktor

    Win 7 / 2x Reloop Contour / Numark M6 /Traktor Pro 2.5
    SoundCloud

  4. #4
    Tech Student
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    2

    Default

    thxx for help

    @sj03w4t:hey,english not my first n second langage,i just want to use proper words ask for help....anyway,i m happy u understand my poor langage,haha.
    1:crashlogs msg only showed the crashlog file's location n say "Traktor-mini- nicrash"
    2:i didnt re-install.
    3:no controller

    @Bradcee:i will follow the step as u post,thxx for details info.

  5. #5

    Default

    My money is on your soundcard drivers or latency.
    Try updating the drivers, or increasing your latency (although 10 is getting high already...)
    www.djmoonie.co.uk
    The Left for dead show
    (GMT+0) Tuesdays Midnight til 1.30am, on www.phonic.fm,
    or 106.8fm in the south west of england.
    For private bookings, please use www.djmoonie.com

  6. #6
    Tech Guru BradCee's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Amazingstoke, UK
    Posts
    4,435

    Default

    just seen it says no audio interface, that might not be helping

    Win 7 / 2x Reloop Contour / Numark M6 /Traktor Pro 2.5
    SoundCloud

  7. #7
    Tech Convert
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    5

    Default

    Hey could someone please help me, I am new to djing and bought a vci 100 se from this site and i bought a new computer today that has 2.56 ghz and runs an i5 processor. It wouldnt run the installer on the traktor le disc (only showed files) so I downloaded the traktor le demo and activiated it with the serial number i received with the box. Whenever I do something after the program has opened it istantly says serious error has occurred and a crash log has been made. I contacted NI about this and they palmed me off continually. I havent connected my vci yet but i dont understand why traktor le keeps crashing. Does it have anything to do with windows 7? I am too worried to buy the traktor pro upgrade because I dont want to spend all this money and not have the file work. Thanks for your help guys, Daniel

  8. #8
    Tech Guru BradCee's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Amazingstoke, UK
    Posts
    4,435

    Default

    traktor pro runs fine on win 7, trust me

    is it the disc that came with the vci, because vestax seem to have been sending out some 'iffy' discs just lately

    Win 7 / 2x Reloop Contour / Numark M6 /Traktor Pro 2.5
    SoundCloud

  9. #9
    Tech Wizard
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Ingolstadt/Germany
    Posts
    33

    Default

    If you are using the internal soundcard, do you use the ASIO4ALL drivers ?

  10. #10
    Tech Mentor derschaich's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Munich
    Posts
    410

    Default

    try running an update on you software!

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •