Stanton 1d..
Results 1 to 9 of 9

Thread: Stanton 1d..

  1. #1
    Tech Guru
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Desert Hot Springs, CA
    Posts
    763

    Default Stanton 1d..

    I want to buy one.
    the cue pads and encoders really interest me but my computer doesn't have firewire.. any chance i can get it to work with traktor?

    i'm looking for a jogwheel-like device to use with a ddm4000.

  2. #2
    Tech Guru Bassline Brine's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Massachusetts
    Posts
    1,818

    Default

    I'm pretty sure it's USB.
    BREAKBEATS AND OTHER MUSICAL ADVENTURES
    Facebook - Soundcloud - Mixcloud - Mixlr - Twitter

  3. #3
    Tech Guru
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Desert Hot Springs, CA
    Posts
    763

    Default

    really? i thought it was firewire.. and i read that there's no firewire to usb converter for djing purposes..

  4. #4
    Dr. Bento BentoSan's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Perth, Australia
    Posts
    6,356

    Default

    As soon as Traktor supports the NS7 Stanton will have it working with Traktor in no time.

  5. #5
    Tech Guru Bassline Brine's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Massachusetts
    Posts
    1,818

    Default

    Nope, I was wrong before and you were correct. It is firewire. I thought I had seen it as USB somewhere, but I was mistaken.

    That being said, you could potentially get a firewire to USB adapter (they do make them) but I'm not sure on the technical application of such a fix.
    BREAKBEATS AND OTHER MUSICAL ADVENTURES
    Facebook - Soundcloud - Mixcloud - Mixlr - Twitter

  6. #6
    DJTT Ninja Mod tekki's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Afterhour Ali's lap
    Posts
    11,004
    RSTRCTD | twitter | facebook (RSTRCTD) facebook (LJ) | vimeo | pinterest | my studio | soundcloud (RSTRCTD)| soundcloud (LJ)
    -- CHECK our DEBUT (DEEP)HOUSE EP RELEASE ON BEATPORT "RSTRCTD - EXISTENCE" --

  7. #7
    Tech Guru sj03w4t's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Home
    Posts
    827

    Default

    Those things are heavily over priced!

  8. #8
    Tech Guru
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Seattle, WA
    Posts
    1,448

    Default

    God, who is the guy in that video? BOOORING!

    The SCS.1 controllers won't work with any of those USB to Firewire adapters. Neither will most other things because those adapters suck. What you want is either a PCMCIA or Expresscard Firewire adapter for your laptop, or a PCI card for your desktop (depending on which you own of course).

    If you lack the ability to use an adapter card, you're out of luck.

  9. #9
    DJTT Ninja Mod tekki's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Afterhour Ali's lap
    Posts
    11,004

    Default

    Quote Originally Posted by nem0nic View Post
    God, who is the guy in that video? BOOORING!
    ROFPMPLOL!

    I just wish N:I would straighten it out, loving the design and ways of the SCS.1d, but as long as it can't be used, it will not be an option for me.
    RSTRCTD | twitter | facebook (RSTRCTD) facebook (LJ) | vimeo | pinterest | my studio | soundcloud (RSTRCTD)| soundcloud (LJ)
    -- CHECK our DEBUT (DEEP)HOUSE EP RELEASE ON BEATPORT "RSTRCTD - EXISTENCE" --

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •