Problems with CPU i7 - VCI 100 - Traktor Pro
Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    Tech Wizard emptyx's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    31

    Default Problems with CPU i7 - VCI 100 - Traktor Pro

    Hi,
    I need help. I got my new laptop Sony F12, where I got i7 CPU, 8 GB Ram and newest chipset PM 55 - 1333Mhz FSB. Everything goes fine except Traktor reacts on VCI sometimes late on commands-especially faders and sometimes doesnt at all - like platters.
    Please help, I do not really understand what is problem. With old laptop it was fine, even with my netbook.
    Cheers and thanx

  2. #2

    Default

    "Traktor reacts on VCI sometimes late on commands"

    Dude, this is called latency. You need a soundcard with ASIO drivers.. The build-in soundcards are always shit.

  3. #3
    Tech Wizard
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    86

    Default

    http://help.vestax.co.jp/en/detail.p...id_page_url=30
    ^
    ^
    Look at this I think it's help full

  4. #4
    Tech Wizard emptyx's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    31

    Wink

    Quote Originally Posted by crazyfilter View Post
    "Traktor reacts on VCI sometimes late on commands"

    Dude, this is called latency. You need a soundcard with ASIO drivers.. The build-in soundcards are always shit.
    Thanks, I am on tour and do not have card with me. However, on netbook I have horrible latency but still sooner and always reacts. Latency on this comp is auto set 10ms. So I do not expect premium comp to perform worse or false perform.

  5. #5
    Tech Wizard emptyx's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    31

    Default

    Quote Originally Posted by canon1nd View Post
    http://help.vestax.co.jp/en/detail.p...id_page_url=30
    ^
    ^
    Look at this I think it's help full
    Thanks. Mine is not there, but maybe not yet. My model is 3 weeks in sell in EU.

  6. #6
    Tech Wizard emptyx's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    31

    Default

    Quote Originally Posted by canon1nd View Post
    http://help.vestax.co.jp/en/detail.p...id_page_url=30
    ^
    ^
    Look at this I think it's help full
    Thank u. Seems you got good hit.
    Model is not there, but on another page there http://help.vestax.co.jp/en/detail.p...d_page_url=217
    is info that traktor LE, Vestax VCI 100 and i x core doesnt work together. I have pro, but I guess this might be it. I am experiencing lot of crash reports when I am closing program.
    Vestax waits for NI support.

  7. #7
    Tech Wizard
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    86

    Default

    Yep! but Actually I use core i7 (for a year) too ...
    But I use 1 PC (core2duo system) to connect all of My Midi Controller except some kind of automap hardware or the X1 that I need to connected direct to system and I send it via wifi/lan net work
    to 3 OS (1vista,1osx,1windows7) ..... I use some unused hub or unused wifi router modem(Wifi is rock coz' No alot of cable anymore) to make a network for send & recieve midi message..... then U don'tneed to switch (limited & care in USB Performance) beetween each Computer ...it's CAll Midi OverIP best solution Sync midi clock with zero latency(very closed)

  8. #8
    Tech Mentor Bodega Brad's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Brooklyn, NY
    Posts
    339

    Default

    try a different usb port. Different devices on your comp are internally wired to certain usb ports and may not be able to handle all the signals. just a thought. Also, I think the issue lies within the i series (3,5,7) chip and how they allocate power. plus you should get a external soundcard like stated above. Good luck.

  9. #9
    Tech Wizard emptyx's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    31

    Default Problem solved

    My VCI, even is great and in great shape is in offer for sell. Anybody interested just contact me.
    Cheers
    Last edited by emptyx; 08-04-2010 at 11:11 AM.

  10. #10
    Tech Wizard emptyx's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    31

    Default

    Hi,
    I found some updates on Vestax website. Its slightly contradictory. However VCI 100 was confirmed to be fully working with i series CPUs but in the same time of course Vestax claims no responsibility. Thats first link.
    Socond link writes about chipsets and problem with chipsets where Intel might issue some updates, but they do not know when. Its cause of Full-Speed isochronous-out transactions with multi-frame packets may be truncated, in the presence of Full or Low-Speed USB asynchronous transactions.
    http://help.vestax.co.jp/en/detail.p...d_page_url=237
    http://help.vestax.co.jp/en/detail.p...d_page_url=234
    I hope updates from Intel comes soon and pain is over for all with this issues.
    Cheers.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •