Mackie Thump 15a - Correct Cables
Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Tech Convert
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    11

    Default Mackie Thump 15a - Correct Cables

    Can you send me a link to the correct rca to xlr cables for a Vestax VCI-300 setup for Mackie Thump 15a

    I am new to powered speakers so need some help in that regards. Not new to digital DJing though.

  2. #2
    Tech Guru pilmat's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Montreal
    Posts
    963

    Default

    You will need a DI box or a mixer that will do the same thing (take an unbalanced input and provide a balanced output). I have helped two forum members with the exact same speakers (they were going from NI soundcards though).

    Read this article for more info: http://www.djtechtools.com/2010/05/2...dj-essentials/

    Phil.
    MBP 10.6; Itch 2.2; Novation Twitch; TP 2.x; MF Classic; Ultrasone DJ1 Pro
    Apogee Duet 2; Reason; Ableton 8; 49SL MkII; Maschine Mikro; Launchpad

  3. #3
    Tech Guru Str8upDrew's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Cincinnati, OH
    Posts
    1,147

    Default

    Well you can't just get a cable, as RCA is unbalanced and XLR is balanced. So you need to go with something like this.....
    First get a cable like this,


    Then your going to need a DI box, something like this...(try to find one with ground lift)


    Then some XLR's to the speakers.

    UGH!!! Damn it, now Phil beat be too it.
    Last edited by Str8upDrew; 08-04-2010 at 11:06 AM. Reason: Phil

  4. #4
    Tech Guru
    Join Date
    May 2010
    Location
    Gainesville/Miami Florida
    Posts
    953

    Default

    side note: the TH-15 is one HELL of a value eh?

    Gianmarco
    GPS of Fresh Wet Paint | "Always Fresh n' Sticky"
    DJEditorHugger

    Fresh Wet Paint: Facebook | Twitter | Soundcloud | Site
    GPS: Facebook | Twitter | Soundcloud

  5. #5
    Tech Convert
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    11

    Default

    Ok, so what would the proper setup be from laptop, to VCI, TO DI Box and to speakers..
    Sorry, kinda slow when it comes to this.
    Ex: which cables to which device and etc

  6. #6

    Default

    Quote Originally Posted by Str8upDrew View Post
    Well you can't just get a cable, as RCA is unbalanced and XLR is balanced. So you need to go with something like this.....
    First get a cable like this,


    Then your going to need a DI box, something like this...(try to find one with ground lift)


    Then some XLR's to the speakers.

    UGH!!! Damn it, now Phil beat be too it.
    Is that so...?

    I just use cables and it seems to work fine.
    Setup: Kontrol S2, Komplete Audio 6, Maschine Mikro Akai LPD 8, Akai Mpk49, Traktor 2, Ableton Suite 8.
    http://soundcloud.com/miishmash

  7. #7
    Tech Mentor Krome's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Southern Germany
    Posts
    130

    Default

    Quote Originally Posted by Gianmarco View Post
    side note: the TH-15 is one HELL of a value eh?

    Gianmarco
    Yea, wish I had the sub with it, so more of the neighbors can appreciate when you're training

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •