People watching me.
Page 1 of 4 1234 LastLast
Results 1 to 10 of 31
  1. #1
    Tech Guru Cook's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Glasgow, Scotland
    Posts
    1,622

    Default People watching me.

    Right so ive been doing a few home gigs lately, and bought a laptop which is running my traktor LE ( poor person) into my audio 4 + into my decks, you all know the shit.

    BUT

    i now have a redundant computer in my garage (where the gigs are played) and was wondering if i could set a webcam up to it permanantly so people can watch on the tv above me what im doing.

    anyone know softwares etc
    thanks in advance, cook <3
    DJM800 | 2xCDJ2000 | RMX1000 | Adidas HD25's
    2011 MBP | Traktor 2.6 | Kontrol S4 | Scratch Live | SL2
    Mac Pro | Ableton | Access Virus C | Maschine
    Facebook || Soundcloud || Twitter

  2. #2
    Tech Wizard
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    36

    Default

    Just setup a video out to the tv, with the webcam by you.

    Or if you have an extra computer just hook it up to the tv and stream from stikam

  3. #3
    Tech Guru Cook's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Glasgow, Scotland
    Posts
    1,622

    Default

    Quote Originally Posted by dorkimoe View Post
    Just setup a video out to the tv, with the webcam by you.

    Or if you have an extra computer just hook it up to the tv and stream from stikam
    how can i make a video out with a USB webcam?
    my webcam is going into my computer and out to the tv
    im needing a program which basicaly takes what im doing on the cam and streams it straight to my tv.
    DJM800 | 2xCDJ2000 | RMX1000 | Adidas HD25's
    2011 MBP | Traktor 2.6 | Kontrol S4 | Scratch Live | SL2
    Mac Pro | Ableton | Access Virus C | Maschine
    Facebook || Soundcloud || Twitter

  4. #4
    Tech Guru BradCee's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Amazingstoke, UK
    Posts
    4,435

    Default

    can't you just load the webcam software and leave it running on the screen. the ms lifecam software just outputted what the cam saw whether it was recording or not

    Win 7 / 2x Reloop Contour / Numark M6 /Traktor Pro 2.5
    SoundCloud

  5. #5
    Tech Wizard
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    36

    Default

    Are you using 2 computers or 1?

    The computer in garage + the laptop correct?

  6. #6
    Tech Guru Cook's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Glasgow, Scotland
    Posts
    1,622

    Default

    Quote Originally Posted by BradCee View Post
    can't you just load the webcam software and leave it running on the screen. the ms lifecam software just outputted what the cam saw whether it was recording or not
    Cam didnt come with any software mate.
    DJM800 | 2xCDJ2000 | RMX1000 | Adidas HD25's
    2011 MBP | Traktor 2.6 | Kontrol S4 | Scratch Live | SL2
    Mac Pro | Ableton | Access Virus C | Maschine
    Facebook || Soundcloud || Twitter

  7. #7
    Tech Guru Cook's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Glasgow, Scotland
    Posts
    1,622

    Default

    Quote Originally Posted by dorkimoe View Post
    Are you using 2 computers or 1?

    The computer in garage + the laptop correct?
    im using two computer, one for DJing and one connected to the tv
    DJM800 | 2xCDJ2000 | RMX1000 | Adidas HD25's
    2011 MBP | Traktor 2.6 | Kontrol S4 | Scratch Live | SL2
    Mac Pro | Ableton | Access Virus C | Maschine
    Facebook || Soundcloud || Twitter

  8. #8
    Tech Wizard
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    36

    Default

    just use stikam then

    plug the camera into the laptop. Setup a stikam account and record what you are doing.

    Hook the computer up to the tv and browse to your stikam address and make fullscreen.


    Or..just run some sort of desktop sharing program if you want to share whats on the screen.

  9. #9
    Tech Guru Cook's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Glasgow, Scotland
    Posts
    1,622

    Default

    Quote Originally Posted by dorkimoe View Post
    just use stikam then

    plug the camera into the laptop. Setup a stikam account and record what you are doing.

    Hook the computer up to the tv and browse to your stikam address and make fullscreen.


    Or..just run some sort of desktop sharing program if you want to share whats on the screen.
    dont have internet out there mate :/
    DJM800 | 2xCDJ2000 | RMX1000 | Adidas HD25's
    2011 MBP | Traktor 2.6 | Kontrol S4 | Scratch Live | SL2
    Mac Pro | Ableton | Access Virus C | Maschine
    Facebook || Soundcloud || Twitter

  10. #10
    Tech Guru BradCee's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Amazingstoke, UK
    Posts
    4,435

    Default

    Quote Originally Posted by Hoodless View Post
    Cam didnt come with any software mate.
    that's arse... what make is it?

    Win 7 / 2x Reloop Contour / Numark M6 /Traktor Pro 2.5
    SoundCloud

Page 1 of 4 1234 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •