Problems Upgrading to Traktor Pro
Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Tech Mentor jfd6812's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    New Jersey/NYC
    Posts
    388

    Default Problems Upgrading to Traktor Pro

    I have been using LE at home w/ my VCI-100SE; while the mapping wasnt 1 to 1 yet, it was easy enough to use while i waited to upgrade. I paid for the upgrade yesterday, dl the installer, etc. but when i open traktor, its still LE. i emailed NI's "technical support" (which was a pia btw) and havent gotten a response yet. im sure its something silly, but its pretty frustrating right now. on top of that, i am supposed to spin today-i figured, no problem, ill just use LE today, and figure out my upgrade problem later. problem #2-LE isnt recognizing my VCI anymore, and i cant figure out how to reassign it in preferences. HELP!

  2. #2
    Tech Guru basspenetrator's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Marburg/Germany
    Posts
    2,180

    Default

    do you got the pro serial?
    if so, download the demo (! not LE) from the NI site and upgrade with the serial to pro
    Setup: TP 2, VCI-400 EGE, MF3D, MF Classic, DIY-Midifighter, iPad 2, Aiaiai Tma-1 // Launchpad, Ecler Smac32, 2 CDJ900, Presonus Firebox, KRK Rokit 8 //
    soundcloud
    facebook
    formerly know as weltraumpapst

  3. #3
    DJTT Moderator bloke Karlos Santos's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Next to a canal in England.
    Posts
    8,957

    Default

    Easier than that.

    The installer does not update the desktop/dock icons (pc or mac) so you are still starting the old LE build.

    Simply goto the Native Instruments/Traktor folder in Applications and use that start icon (exe) it should be dated with todays date (or the date of the update).

    Replace the old icons with a copy/alias of the new one.

    NI technical support sends out an auto response first. This may have gone into Junk Mail.
    Also dont work the weekends AFAIK

  4. #4
    Tech Guru basspenetrator's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Marburg/Germany
    Posts
    2,180

    Default

    Quote Originally Posted by Karlos Santos View Post
    Also dont work the weekends AFAIK
    luckily you are working..

    forgot about the dock symbol thing, probably cause it never occured to me
    Setup: TP 2, VCI-400 EGE, MF3D, MF Classic, DIY-Midifighter, iPad 2, Aiaiai Tma-1 // Launchpad, Ecler Smac32, 2 CDJ900, Presonus Firebox, KRK Rokit 8 //
    soundcloud
    facebook
    formerly know as weltraumpapst

  5. #5
    DJTT Moderator bloke Karlos Santos's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Next to a canal in England.
    Posts
    8,957

    Default

    Quote Originally Posted by weltraumpapst View Post
    luckily you are working..

    forgot about the dock symbol thing, probably cause it never occured to me
    LOL yeah im always on tap... mainly cus im not actually getting paid, i do it for love... hahaha


    Yeah that dock update thing is surprisingly little known about. To be honest i can understand a well, you would expect it to update.

  6. #6
    Tech Guru basspenetrator's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Marburg/Germany
    Posts
    2,180

    Default

    Quote Originally Posted by Karlos Santos View Post
    LOL yeah im always on tap... mainly cus im not actually getting paid, i do it for love... hahaha


    Yeah that dock update thing is surprisingly little known about. To be honest i can understand a well, you would expect it to update.
    haha..
    you know if it's a traktor or a mac osx thing?
    Setup: TP 2, VCI-400 EGE, MF3D, MF Classic, DIY-Midifighter, iPad 2, Aiaiai Tma-1 // Launchpad, Ecler Smac32, 2 CDJ900, Presonus Firebox, KRK Rokit 8 //
    soundcloud
    facebook
    formerly know as weltraumpapst

  7. #7
    DJTT Infectious Moderator photojojo's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Sherman, TX
    Posts
    13,939

    Default

    Quote Originally Posted by weltraumpapst View Post
    haha..
    you know if it's a traktor or a mac osx thing?
    Pretty sure I've seen the same problem with PC user upgrading as well.
    Chris Jennings FHP

    Podcast - Soundcloud - Mixcloud - Beatport Charts - x

  8. #8
    DJTT Moderator bloke Karlos Santos's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Next to a canal in England.
    Posts
    8,957

    Default

    I think its a Mac thing, seems ok on PC but as im 90% Mac im not sure.
    Problem with 1.2.6 is that it installs into a different folder so its caught many many people out so whether its only a Mac thing or Traktor & Mac im not sure.

    Still, i seem to remember this happening with a lot of versions.

    Its one of the most asked problems that support receive, i think it drives them nuts cus its been explained on the forum 100s of times and its also in the FAQ/Knowledge Base but i guess who would think that the icon doesnt update. You just expect it would.

  9. #9
    Tech Mentor jfd6812's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    New Jersey/NYC
    Posts
    388

    Default

    Thanks a million guys. I got the Pro upgrade to go through. I was unable to finish off the DJTT SE mapping, but I think that was probably b/c I was running out of time and on the verge of a minor meltdown. No matter-I had a great set-while the mapping wasn't 1 to 1, it was pretty easy to locate the basic functions (as i have been doing w/ LE anyway). Thanks again for jumping in w/ the quick responses!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •