Connections
Results 1 to 7 of 7

Thread: Connections

  1. #1
    Tech Mentor bobbylight's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    In the batcave
    Posts
    290

    Default Connections

    Okay so im going to be buying a behringer ddm4000 mixer. since its traktor capable, im not going to get any turntables or cdjs cause i dont need them. how would i connect the mixer to speakers? do i need to connect each individual channel the mixer has or can i just use the master out?
    Quote Originally Posted by Illinoize View Post
    "Hey bro, you got any Skrillex? How about Deadmaufive?"
    http://www.mixcloud.com/robindore/

  2. #2
    Banhammerized theory28's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    3,974

    Default

    so you already have decks? you kinda need em
    Become a Fan, And View My Latest Mixes | DJTT Chatroom (FB)
    Quote Originally Posted by photojojo View Post
    If the pack of lions are in sync then they're not real lions so it doesn't count.

  3. #3
    Tech Mentor bobbylight's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    In the batcave
    Posts
    290

    Default

    shouldnt i be able to control the decks in traktor and not need turntable decks?
    Quote Originally Posted by Illinoize View Post
    "Hey bro, you got any Skrillex? How about Deadmaufive?"
    http://www.mixcloud.com/robindore/

  4. #4
    Banhammerized theory28's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    3,974

    Default

    well yeah, but its not really the same. and if you ever do this for cash it would look really bad staring at a computer screen
    Become a Fan, And View My Latest Mixes | DJTT Chatroom (FB)
    Quote Originally Posted by photojojo View Post
    If the pack of lions are in sync then they're not real lions so it doesn't count.

  5. #5
    Tech Mentor levvis's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Melbourne VIC/Ballina NSW
    Posts
    406

    Default

    This is all kinds of confusing..
    @OP - You should be able to control basic functions of Traktor with the MIDI capabilities of the mixer, yes. And yes I'd say you just rout your master out to a set of speakers.

    @Theory -
    if you ever do this for cash it would look really bad staring at a computer screen
    I'm pretty sure 99% of people on this forum use a computer to dj?

  6. #6
    Tech Guru completej's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    San Antonio, TX
    Posts
    827

    Default

    i think being forced to use the computer screen to coordinate traktor and music is wildly different than being able to step back and use a tangible controller to manipulate the music



    is the point he was trying to make
    [ 17" 2010 MBP ][ Mixcloud ][ CompleteJ ][ Soundcloud ][ Traktor Kontrol S4 ]

  7. #7
    DJTT Infectious Moderator photojojo's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Sherman, TX
    Posts
    13,939

    Default

    You'll need to either have powered speakers with an amp built in or run your outs on the mixer to an amp that then runs to speakers. your amp could be any home stereo that has RCA ins.
    Chris Jennings FHP

    Podcast - Soundcloud - Mixcloud - Beatport Charts - x

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •