VCI-100SE + nanoPad + Traktor Pro midi mappings
Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Tech Student
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Seattle, WA, USA
    Posts
    3

    Default VCI-100SE + nanoPad + Traktor Pro midi mappings

    Happy Thanks giving DJTT!

    This is my first post here, so i apologize in advance if this post is in the incorrect area of the forum; mods: feel free to move.

    I picked up a Korg nanoPad yesterday; connected it to my laptop, along with my VCI-100SE (Its a regaulr VCI that i've done the firm ware upgrade on to 1.3 + black overlay); on which I'm (starting to) use Traktor Pro. I went through each series on the nano pad and tried to find a series where none of the pads conflict with input sent from the VCI, however I was out of luck, each series had a few buttons that had the same MIDI input as the the VCI-100SE

    So my question, does any one know how I can Traktor / the nanoPad up so that it doesnt conflict with input from the VCI-100? I'd really like pads 1-4 to map to cue points on deck A, 7-10 to be cue points on deck B, 5-6 be effect backwards forwards to deck A, and 11-12 to be the same for deck B.

    Cheers

  2. #2
    Dr. Bento BentoSan's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Perth, Australia
    Posts
    6,356

    Default

    Search the korg website, there should be a utility program that you can use to change the midi channel that the device is sending.

  3. #3
    Tech Student
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Seattle, WA, USA
    Posts
    3

    Default

    Thanks BentoSan.

    This worked a treat and the Korg re-mapping software was super easy to use. For any one interested I mapped 1 thru 12 to C-1 (C minus 1) upwards; none of these conflict with the VCI-100SE's MIDI output, then in Traktor Pro's midi mapping i used the Select Hot Cue command with the appropriate value for each button, and the focus being deck a for the first set of buttons, and deck b for the second set.

  4. #4
    Dr. Bento BentoSan's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Perth, Australia
    Posts
    6,356

    Default

    Quote Originally Posted by Phil View Post
    Thanks BentoSan.

    This worked a treat and the Korg re-mapping software was super easy to use. For any one interested I mapped 1 thru 12 to C-1 (C minus 1) upwards; none of these conflict with the VCI-100SE's MIDI output, then in Traktor Pro's midi mapping i used the Select Hot Cue command with the appropriate value for each button, and the focus being deck a for the first set of buttons, and deck b for the second set.
    No problem Welcome to DJTT.

  5. #5
    Tech Student
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    2

    Default

    could you please post or send me your midi mapping for both units. thanks alot
    scottagoodwill@gmail.com

  6. #6
    Tech Mentor
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    94

    Default

    hey !

    can please someone tell me how to map korg nano pad so it would work
    as in zabielas little movie ? i really like the idea of controlling T PRO effects
    with pad rather than vci100. would really really appreciate a quick step by step !

    zabiela + korg nano pad
    http://www.youtube.com/watch?v=YghigZzN9Xw

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •