How to prevent Traktor from altering Ableton project?
Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Tech Wizard DariusB's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    The Netherlands
    Posts
    73

    Default How to prevent Traktor from altering Ableton project?

    After I used Traktor to try out some things I got the message from Ableton

    "Could not decoded using DirectShow (Error code -2147220890)"

    The sound files in my project appear to be Offline ore damaged.
    But the track are still in the same directory with the same name and I can play them in my media-player.

    I have read some post about this Error, but it occurred after using Traktor
    So has anyone else noticed the same problem and what is the solution?

  2. #2
    DJTT Administrator del Ritmo padi_04's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Argentina
    Posts
    6,493

    Default

    your id tags prolly got bugged
    try re converting them to 2.3

    never happened to me after using traktor, but i get that with bad id3tags
    Last edited by padi_04; 10-12-2010 at 02:14 PM.

  3. #3
    Tech Wizard DariusB's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    The Netherlands
    Posts
    73

    Default

    Do you have any tips on how to do that, is it a option in Tracktor or Ableton?
    Is it also possible to protect my sound files to be altered?
    Last edited by DariusB; 10-13-2010 at 01:05 PM.

  4. #4
    ctrld
    Guest

    Default

    Quote Originally Posted by DariusB View Post
    Is it also possible to protect my sound files to be altered?
    it's called "write access restriction". every operating system has that.

  5. #5
    Tech Wizard DariusB's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    The Netherlands
    Posts
    73

    Default

    Quote Originally Posted by ctrld View Post
    it's called "write access restriction". every operating system has that.
    Maybe that isn't a good plan after all if I want to store cue points.
    Do I understand it correctly if I update my sound files to IDtags to 2.3 that I can run it in both programs?
    And does anyone know a good program to set the IDtags to 2.3?
    Last edited by DariusB; 10-15-2010 at 04:40 AM.

  6. #6
    Tech Wizard DariusB's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    The Netherlands
    Posts
    73

    Default

    I have manage to clear out the IDtags so the work in Ableton and Traktor.
    Is there a option to protect my sound files to be altered, without the write access restriction, so I can save cue-points in Traktor?

  7. #7
    Tech Mentor
    Join Date
    May 2010
    Location
    Germany
    Posts
    295

    Default

    it is not that practical, but disc space is not that expensive, so have you considered 2 directories? one for the music to use with ableton and one for traktors music. sounds silly, but this works for me.

  8. #8
    Tech Wizard DariusB's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    The Netherlands
    Posts
    73

    Default

    I just had invested in hardware.
    Well it look like nothing else than manually adjust the files

  9. #9
    Tech Guru Nicky H's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Leeds UK
    Posts
    2,480

    Default

    I was getting this as well and I read on here to install Quicktime - and since doing that it's stopped, so I'm guessing Quicktime installs a directshow codec that Ableton then uses.

    Might be worth trying ... btw I'm Win 7 64bit.
    SC | MC

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •