APC 20 - Should I get one?
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11
  1. #1
    DJTT Tankard fullenglishpint's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    St Albans, UK
    Posts
    7,101

    Default APC 20 - Should I get one?

    OK here's the deal.

    I'm moving to Barcelona for a year in about 10 days. I currently use the setup you see below, basically Traktor + VCI-100SE + KX1. I'm considering using some of my free time this year to learn how to use Ableton in conjunction with Traktor and I think the APC 20 looks like the thing to do it with, but I need an excuse to shell out for one!

    Does anyone have experience with the APC20? Is it worth it?

    ALSO, is it worth upgrading to a full version of Ableton Live straight away or will the APC edition do most of what I need?

    All comments welcome
    TSP 2 | Serato DJ | Live 8 | MBP (SSD + HDD) | AIAIA TMA-1 Fool's Gold Edition | 1200 Mk2s | MidiFighter | KRK RP5
    Xone: DB4 | Pioneer CDJ-2000 Nexus
    DJTT FAQ | Read my guide to AUDIO CABLES

  2. #2
    ctrld
    Guest

    Default

    Quote Originally Posted by fullenglishpint View Post
    Does anyone have experience with the APC20? Is it worth it?

    ALSO, is it worth upgrading to a full version of Ableton Live straight away
    yes, yes and yes.

  3. #3
    Tech Guru sarasin's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Cape Town
    Posts
    4,925

    Default

    The 40.....get the 40!!!

    I use the VCI100 and APC40 together.

    WIN!......all the way.

    You can use it in Traktor for 4 decks......or in Ableton.

    WIN.....+..... WIN

    The 20 will do too....LOL
    APC80:STR8-100's+Ortofon Concorde Scratch\Electro:ButterRugz:TSP2-NI Audio4DJ:Xone22+Innofader:MacBook Pro 15"
    www.soundcloud.com/djsarasin
    www.youtube.com/adriansarasin

  4. #4
    ctrld
    Guest

    Default

    Quote Originally Posted by sarasin View Post
    The 40.....get the 40!!!
    get BOTH! and weld them together!!!!1!1eleventyoneone

    that's what I did.

  5. #5
    Tech Guru sarasin's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Cape Town
    Posts
    4,925

    Default

    Yeah....you did....and it fucking ROCKS dude!

    Best thing i seen for a LONG time.



    OP - You will not be sorry dude.....its the SHIZZZZZZZZ.
    APC80:STR8-100's+Ortofon Concorde Scratch\Electro:ButterRugz:TSP2-NI Audio4DJ:Xone22+Innofader:MacBook Pro 15"
    www.soundcloud.com/djsarasin
    www.youtube.com/adriansarasin

  6. #6
    DJTT Tankard fullenglishpint's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    St Albans, UK
    Posts
    7,101

    Default

    Yeh ctrld saw that, amazing mod! Thing is I'm a bit worried about my baggage allowance what with already having the VCI and X1, and the 40's another 200 and heavier. Anyone know anything about having things sent over by freight or something?

    Anyone in barcelona want to get in touch? I don't know anyone there!

    Any tips on the best way to take advantage of using both softwares in tandem?
    TSP 2 | Serato DJ | Live 8 | MBP (SSD + HDD) | AIAIA TMA-1 Fool's Gold Edition | 1200 Mk2s | MidiFighter | KRK RP5
    Xone: DB4 | Pioneer CDJ-2000 Nexus
    DJTT FAQ | Read my guide to AUDIO CABLES

  7. #7
    Tech Guru sarasin's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Cape Town
    Posts
    4,925

    Default

    Well....

    I use them both in Traktor. I load the TSI for the VCI and then load the TSI for the APC40.
    I use Derders one.....(Steph).

    Then I set the VCI to 4 deck mode and it controls deck C and D.

    There are a few double controls...but thats no issue.

    You can then also route Traktor into Ableton and do the Smartmixer thing of Bento.

    Or...you can use a mapping like Zac Kayoti does. But that involves Bomes Midi Translater...which you will need to purchase.

    The APC40 immediately works in Ableton....so if you can DJ in Ableton ...or know how....its DEAD EASY.



    Like i said...you won;t be sorry!

    Its AWESOME!
    APC80:STR8-100's+Ortofon Concorde Scratch\Electro:ButterRugz:TSP2-NI Audio4DJ:Xone22+Innofader:MacBook Pro 15"
    www.soundcloud.com/djsarasin
    www.youtube.com/adriansarasin

  8. #8
    ctrld
    Guest

    Default

    Quote Originally Posted by fullenglishpint View Post
    Any tips on the best way to take advantage of using both softwares in tandem?
    it depends on your workflow. syncing them up is pretty easy, but depending on how heavy your ableton live sets will be, you might end up needing two computers or at least two audio interfaces. if using two machines is not an option, the APC40 alone allows you to work without even looking at the ableton GUI; up to a certain level of complexity, just looking at the clip/button grid will tell you where you are in your set.

    // edit: thanks for the feedback

  9. #9
    DJTT Tankard fullenglishpint's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    St Albans, UK
    Posts
    7,101

    Default

    Ah man I keep seeing these sweet mappings for the APC40 but it's so much more expensive... Do the 40 mappings work on the 20? obviously it's missing knobs and x-fader etc but are the buttons mapped the same?
    TSP 2 | Serato DJ | Live 8 | MBP (SSD + HDD) | AIAIA TMA-1 Fool's Gold Edition | 1200 Mk2s | MidiFighter | KRK RP5
    Xone: DB4 | Pioneer CDJ-2000 Nexus
    DJTT FAQ | Read my guide to AUDIO CABLES

  10. #10
    DJTT Tankard fullenglishpint's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    St Albans, UK
    Posts
    7,101

    Default

    anyone know?
    TSP 2 | Serato DJ | Live 8 | MBP (SSD + HDD) | AIAIA TMA-1 Fool's Gold Edition | 1200 Mk2s | MidiFighter | KRK RP5
    Xone: DB4 | Pioneer CDJ-2000 Nexus
    DJTT FAQ | Read my guide to AUDIO CABLES

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •