Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 14
  1. #1
    Tech Student
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    United States
    Posts
    2

    Default effects in traktor pro dont work

    Hello everyone,

    I just upgraded to traktor pro and somehow I cant get the effects to work. If I turn them on nothing happens. I am using the following equipment:

    - VCI-100 with SE overlay and new TSI files
    - Traktor Pro
    - M-audio NRV10 Mixer/Audio Card

    I have checked the effects settings. There are set to insert and chained and I am using the internal traktor pro mixer.

    Another info. I can control the effects section with the VCI-100, that is not the issue. Even if i set everything manually with the mouse the effects dont work.

    Thanks in advance for your help.

    Ciao,
    Xeeeno

  2. #2
    Tech Mentor nemo's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Helltown Sweden
    Posts
    376

    Default

    Quote Originally Posted by xeeeno View Post
    Hello everyone,

    I just upgraded to traktor pro and somehow I cant get the effects to work. If I turn them on nothing happens. I am using the following equipment:

    - VCI-100 with SE overlay and new TSI files
    - Traktor Pro
    - M-audio NRV10 Mixer/Audio Card

    I have checked the effects settings. There are set to insert and chained and I am using the internal traktor pro mixer.

    Another info. I can control the effects section with the VCI-100, that is not the issue. Even if i set everything manually with the mouse the effects dont work.

    Thanks in advance for your help.

    Ciao,
    Xeeeno
    Did you:

    Turn on the effect on the effect itself, and then did you turn on the effect on the channel? There are 2 buttons, 1 and 2... Sorry for the stupid question, but I made that mistake myself.

  3. #3
    Tech Student
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    United States
    Posts
    2

    Default It worked

    Hey Nemo,

    Thanks for your quick response. I guess no question is stupid. I didnt even notice the two buttons. I just clicked on 1 for deck A and 2 for Deck B and now the effects work.

    Thanks again,
    Xeeeno

  4. #4
    Tech Student
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    1

    Default Tnx!

    I searched hours for this
    For others who are having this problem, on the screen between the 'key' and the 'gain' button you must "activate" the deck you want to use for your FX
    Tnx!

  5. #5
    DJTT Tankard Mod fullenglishpint's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    St Albans, UK
    Posts
    7,098

    Default

    Read the manual guys! It's all in there and if you don't then you'll be missing out on features you don't even know exist.
    TSP 2 | SSL | ITCH | Live 8 | MBP (SSD + HDD) | AIAIA TMA-1 Fool's Gold Edition | 1200 Mk2s | Twitch | MidiFighter | KRK RP5
    Xone: DB4 | Pioneer CDJ-2000 Nexus
    DJTT FAQ | Read my guide to AUDIO CABLES

  6. #6
    DJTT Moderator bloke Karlos Santos's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Next to a canal in England.
    Posts
    8,623

    Default

    Quote Originally Posted by fullenglishpint View Post
    Read the manual guys! It's all in there and if you don't then you'll be missing out on features you don't even know exist.
    Somebody buy that man a full english pint of beer

  7. #7
    DJTT Tankard Mod fullenglishpint's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    St Albans, UK
    Posts
    7,098

    Default

    I have just this very second got back from the shop where beer is exactly what I was buying, but thanks for that!

    By the way, many man points if you can tell me the brand of beer which gave me the idea for my username back when i was about 15...
    TSP 2 | SSL | ITCH | Live 8 | MBP (SSD + HDD) | AIAIA TMA-1 Fool's Gold Edition | 1200 Mk2s | Twitch | MidiFighter | KRK RP5
    Xone: DB4 | Pioneer CDJ-2000 Nexus
    DJTT FAQ | Read my guide to AUDIO CABLES

  8. #8
    Tech Guru lethal_pizzle's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Maida Vegas, London
    Posts
    2,819

    Default

    Bombadier? In which case you're just a nipper
    DJTT Nu Disco Mix Train Vol 1
    beats and balearic bobs in north-west london
    iTunes podcast
    soundcloud

  9. #9
    DJTT Tankard Mod fullenglishpint's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    St Albans, UK
    Posts
    7,098

    Default

    yes. and... well, 22 but... fair.
    TSP 2 | SSL | ITCH | Live 8 | MBP (SSD + HDD) | AIAIA TMA-1 Fool's Gold Edition | 1200 Mk2s | Twitch | MidiFighter | KRK RP5
    Xone: DB4 | Pioneer CDJ-2000 Nexus
    DJTT FAQ | Read my guide to AUDIO CABLES

  10. #10
    DJTT Moderator Dude Jester's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Temple Of Boom
    Posts
    11,202

    Default

    We should start charging for these solutions lol
    HP-15" / WIN7 x64 / 128GB SSD / TSP 2.6.8 / AUDITION CC / AUDIO 6 / DN-X1600 / X1 x2 / MIDI-Fighter SPECTRA / ATH-PRO500MK2 / CRANE STAND PRO




Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •