Download the Latest VCI-100SE Mapping (3.6.4)

View Poll Results: How much do you like the VCI-100SE 3.6.4 mapping?

Voters
75. You may not vote on this poll
  • Love it!

    23 30.67%
  • Almost Perfect

    30 40.00%
  • Needs Some Work

    22 29.33%
Page 1 of 12 1234511 ... LastLast
Results 1 to 10 of 115
  1. #1
    DJTT Moderator flashflooder's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    429

    Smile Download the Latest VCI-100SE Mapping (3.6.4)

    Requirements
    • You must have Traktor 1.24 or later to use this file otherwise it will not import properly.
    • These files are compatible with firmware 1.2/1.3/1.4


    To Load this file
    • Select the BIG import button in the lower left hand corner of the preferences tab
    • If this is your first time loading the TSI file, please load it 2 TIMES for the fx to load properly.
    • The 1st and 2nd time you run Traktor after importing this TSI file, the controller may lock up in fader fx mode. Just quit and re-open the program twice and the issue should go away.


    What Settings to Load
    • MIDI: Everyone
    • EFFECTS: Everyone (please load this file twice if you are using it for the first time to load the FX properly)
    • LAYOUT: Only if you want the layout to change when switching decks from A/B to C/D. To customize your own, modify the layouts in position 1 and 3.
    • ALL OTHER SETTINGS: Import these if you want the Pitch fader to be set to 8%, and for deck copy to work perfectly.


    WHAT CHANGED?
    • Added support for the high res faders and jogs in firmware 1.4
    • Changed back original Play/Pause functionality. Use Shift + Play to "Re-Play".
    • Changed back the chained FX presets in the effect section (4 knobs and buttons) to old style
    • Shift + FX Preset 1 now turns on/off the Audio Recorder
    • Shift + Gain knob makes Gain have soft takeover
    • Shift + Headphone level controls Master Volume
    • Fixed Key knob functionality (Shift + Filter)
    • Made 2 tsi versions to fix incompatibility issues (FW 1.3 & FW 1.4). Note: FW 1.4 version will still work with older firmwares.
    • Other minor bug fixes
    • Updated walk through pdf to match mapping changes


    Please also check that your In and Out ports are properly set to your VCI-100 (i.e., Vestax PC Controller)

    Issues? Questions? Feedback is appreciated.

    This mapping has also been modified to work with Traktor Pro 2. All of the same features and functionality remain as the mapping in this thread. Please see this thread: http://www.djtechtools.com/forum/showthread.php?t=28029
    Last edited by flashflooder; 04-28-2011 at 07:28 PM.

  2. #2
    Tech Mentor
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    380

    Default

    thanx!!!!

  3. #3
    DJTT Infectious Moderator photojojo's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Sherman, TX
    Posts
    13,939

    Default

    Wish I could try this out, but I sold my VCI to get the S4.
    Chris Jennings FHP

    Podcast - Soundcloud - Mixcloud - Beatport Charts - x

  4. #4
    Tech Guru djproben's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Hollywood, CA
    Posts
    2,639

    Default

    Thanks! So far working like a charm!

  5. #5
    DJTT Tankard fullenglishpint's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    St Albans, UK
    Posts
    7,101

    Default

    tested all new features and the bug fixes seem to have worked brilliantly! Key function now works properly, knob just needs to be moved and reset to centre the first time you use it. Well thought out added features as well, like the dedicated record button.

    Getting picky, but would be nice to have a recording output LED since having the recorder up hides the right hand 2 FX banks. Maybe one or all of the FX preset LEDs, since their function is a little confusing when using both FX banks? What do people think?
    TSP 2 | Serato DJ | Live 8 | MBP (SSD + HDD) | AIAIA TMA-1 Fool's Gold Edition | 1200 Mk2s | MidiFighter | KRK RP5
    Xone: DB4 | Pioneer CDJ-2000 Nexus
    DJTT FAQ | Read my guide to AUDIO CABLES

  6. #6
    Tech Wizard kea's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Russia, Nizhny Novgorod
    Posts
    30

    Default

    i've found one issue, maybe it's a known one but anyway...
    when you have FADER FX mode enabled and you press slice or echo button then FADER FX mode is getting disabled. Moreover you cannot control anything with your jog, pitch and volume faders until you press FADER FX button couple more times...

    I'm just sayin

  7. #7
    DJTT Tankard fullenglishpint's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    St Albans, UK
    Posts
    7,101

    Default

    Quote Originally Posted by kea View Post
    i've found one issue, maybe it's a known one but anyway...
    when you have FADER FX mode enabled and you press slice or echo button then FADER FX mode is getting disabled. Moreover you cannot control anything with your jog, pitch and volume faders until you press FADER FX button couple more times...

    I'm just sayin
    I believe those buttons have always temporarily disabled fader FX so that you can use the jogs to control slice/echo parameters.

    Mine reverts right back as soon as you release the button.
    TSP 2 | Serato DJ | Live 8 | MBP (SSD + HDD) | AIAIA TMA-1 Fool's Gold Edition | 1200 Mk2s | MidiFighter | KRK RP5
    Xone: DB4 | Pioneer CDJ-2000 Nexus
    DJTT FAQ | Read my guide to AUDIO CABLES

  8. #8
    Tech Wizard kea's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Russia, Nizhny Novgorod
    Posts
    30

    Default

    I've made a small demo. Check it out

    http://www.youtube.com/watch?v=MKXF-DpHEAs

  9. #9
    DJTT Tankard fullenglishpint's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    St Albans, UK
    Posts
    7,101

    Default

    I guess the standard debugging procedure, reimport the tsi using the big IMPORT button once or twice and close down traktor and restart it a couple of times.
    TSP 2 | Serato DJ | Live 8 | MBP (SSD + HDD) | AIAIA TMA-1 Fool's Gold Edition | 1200 Mk2s | MidiFighter | KRK RP5
    Xone: DB4 | Pioneer CDJ-2000 Nexus
    DJTT FAQ | Read my guide to AUDIO CABLES

  10. #10
    Tech Wizard kea's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Russia, Nizhny Novgorod
    Posts
    30

    Default

    also I wanna know what's happening with volume fader when you push it slightly harder then you should up to the top? Volume control is getting crazy in traktor.
    Check out the new proof video
    http://www.youtube.com/watch?v=U69FsOxuFcE

    where is the topic with bugs discussion?

Page 1 of 12 1234511 ... LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •