VCI 100 SE freezes after firmware update
Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Tech Student Ed Ease's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Amsterdam
    Posts
    2

    Default VCI 100 SE freezes after firmware update

    **Update: after loading the tsi file several time and restarting Traktor a dozen of times, everything works almost. The only problem remaining is that a few knobs (filter, tempo fader) are too sensitive. I can only use 10% of the tempo slider or filter knob until I reach max effect. Calibrating when Traktor starts doesn't seem to help. I tried moving the sliders and shift-clicking the central position**

    [Old post]
    I'm experiencing serious problems with my VCI after a 1.4 firmware update. I have the silver VCI 100 that came originally with the 1.2 firmware version. The update procedure was succesfull after two attempts. The first time the serial cable that came with the firmware kit didn't attach to the update kit. The second time I put it on better.

    After the firmware update I closed everything and tried the updated VCI. Some knobs -like the ones on the bottom- are all lighted and can't be switched. Some others aren't lit at all. Most switches don't respond. I do see the MIDI message LED blink when I press a button.
    Last edited by Ed Ease; 11-15-2010 at 04:30 PM. Reason: Still having trouble calibrating

  2. #2
    DJTT Super Moderator midifidler's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    San Francisco
    Posts
    1,905

    Default

    Hey Ed - sounds like you are using the wrong TSI - make sure you are using one programmed for the firmware you are using....

  3. #3
    Tech Student Ed Ease's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Amsterdam
    Posts
    2

    Default

    Mmm, I tried the mac and PC version of the 1.4 tsi file. Even tried the 1.3. I will triple check my download however..

  4. #4
    DJTT Tankard fullenglishpint's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    St Albans, UK
    Posts
    7,101

    Default

    I believe that using the 1.3 tsi with 1.4 fw won't work due to sensitivity differences.
    TSP 2 | Serato DJ | Live 8 | MBP (SSD + HDD) | AIAIA TMA-1 Fool's Gold Edition | 1200 Mk2s | MidiFighter | KRK RP5
    Xone: DB4 | Pioneer CDJ-2000 Nexus
    DJTT FAQ | Read my guide to AUDIO CABLES

  5. #5
    DJTT Infectious Moderator photojojo's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Sherman, TX
    Posts
    13,939

    Default

    The most current tsi is the 3.6.4 file.

    http://www.djtechtools.com/forum/showthread.php?t=19751
    Chris Jennings FHP

    Podcast - Soundcloud - Mixcloud - Beatport Charts - x

  6. #6
    DJTT Tankard fullenglishpint's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    St Albans, UK
    Posts
    7,101

    Default

    Quote Originally Posted by photojojo View Post
    The most current tsi is the 3.6.4 file.

    http://www.djtechtools.com/forum/showthread.php?t=19751
    and boy is it a good one if you can get it to work!
    TSP 2 | Serato DJ | Live 8 | MBP (SSD + HDD) | AIAIA TMA-1 Fool's Gold Edition | 1200 Mk2s | MidiFighter | KRK RP5
    Xone: DB4 | Pioneer CDJ-2000 Nexus
    DJTT FAQ | Read my guide to AUDIO CABLES

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •