How to be a Dj Duo?
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 21
  1. #1
    Tech Mentor kidcolt's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Worms, Germania
    Posts
    155

    Default How to be a Dj Duo?

    Hi people,

    i have a thing running through my mind to which i cant find no answer :l
    Its like me and a friend have been practicing djing together some times now and its really fun, so he suggested being a dj duo.

    But what exactly is a dj duo now and how can we be one? Like just playing one after the other is not really a duo but more 2 single djs who are friends.

    What im looking for is a solution how we can perform like together without one being forced to be like a lightdj, or to buy a effect-device to play arround with.

    One of my ideas was to go like: my setup -> mixer <- his setup, so its like 8 decks played by 2 persons, but thats prolly hard, because its really based on beatmatching by hearing.

    Anyone got any idea what we could do to ''perform'' together, or is the best advice to just stop to think about that?

    Thanks in advance

  2. #2
    DJTT Moderator Dude Jester's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    New Zealand
    Posts
    12,326

    Default

    When my brother and i go b2b we do 3-4 tracks each with the timecodes, easier to mix into each other that way. Sometimes i just use the controllers and we swap when we are bored or need a drink ;p
    Acer E5 i7 2TB 16GB ~ 512GB SSD ~ WIN 10 ~ TSP 2.11 ~ AUDIO 6 ~ X1 ~ DN-X1600 ~ X1 ~ SPECTRA ~ TWISTER ~ ATH-PRO500 MK2 ~ AT2020

    "This aggression will not stand, man."

  3. #3
    Tech Mentor kidcolt's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Worms, Germania
    Posts
    155

    Default

    thats what were doing now, playing one controller, but the problem is that the other guy not mixing has nothing to do, which almost everytime ends in a bitchfight over who already mixed more, or it ends with a dead drunk guy :l

  4. #4
    DJTT Moderator Dude Jester's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    New Zealand
    Posts
    12,326

    Default

    a friend of ours starts scratching over our tracks when he gets bored lol. I find it a bit difficult to mix into the boys when i'm using traktor and they are using the cdj's, but no such issues with the timecodes though.
    Acer E5 i7 2TB 16GB ~ 512GB SSD ~ WIN 10 ~ TSP 2.11 ~ AUDIO 6 ~ X1 ~ DN-X1600 ~ X1 ~ SPECTRA ~ TWISTER ~ ATH-PRO500 MK2 ~ AT2020

    "This aggression will not stand, man."

  5. #5
    Tech Guru
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Northern Ireland
    Posts
    1,145

    Default

    me ans a friend both use traktor scratch pro, and are sync'd via midi clock, so we can have 8 channels going at once and in perfect time,
    Traktor Scratch Pro 2.7, MBP 13", iPad 2 & TouchOSC, Reloop NEON, Pioneer DJM750mk2, Mackie d.2, Pioneer CDJ800 x2, Technics SL1210MK2 x2, NI Audio 6 DJ, Dicers,

  6. #6
    Tech Mentor kidcolt's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Worms, Germania
    Posts
    155

    Default

    hum, maybe we should buy some korg nanopad and nanocontroll and let the other play with effects and that stuff

  7. #7
    Tech Mentor kidcolt's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Worms, Germania
    Posts
    155

    Default

    Quote Originally Posted by djchriswoods.co.uk View Post
    me ans a friend both use traktor scratch pro, and are sync'd via midi clock, so we can have 8 channels going at once and in perfect time,
    explain that further to me pls? you connect the both laptops or what?

    id would be great if you could detail it a bit for me because it sounds like what im looking for

  8. #8

  9. #9
    Tech Mentor kidcolt's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Worms, Germania
    Posts
    155

    Default

    jeah i found that too, but im still curious as how theyre ''connected via midiclock or if they just have a midi clock 'ticking' to sync themselves without having any actual connection.

  10. #10
    Tech Guru
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    KY, USA
    Posts
    648

    Default

    Quote Originally Posted by kidcolt View Post
    jeah i found that too, but im still curious as how theyre ''connected via midiclock or if they just have a midi clock 'ticking' to sync themselves without having any actual connection.
    Magic? There is a connection but I don't know how its configured.
    Last edited by deviantdigi; 11-28-2010 at 07:47 AM.

Page 1 of 3 123 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •