A million pounds to anyone who can tell me how to use a midi fighter!
Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Tech Student
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    3

    Default A million pounds to anyone who can tell me how to use a midi fighter!

    hi, just got my midi fighter, put it together etc. I downloaded the midi fighter mapping [not the deckalised one] went to preferences, imported it, then I get a window saying ''use controller settings and use effects settings'', but. . . . . . . . . . . . . I have NO FRAKKING clue how to actually initialise any of the buttons. As in, how do I make it that when I press a button, something happens!??!?!!!?!?!?!????????!!!!!!!!!!! [i'm fully aware that if I cant do this I probably have no business getting out of bed in the morning]

    i've got traktor scratch pro by the way, and i might have to owe you the million quid. . .

  2. #2
    Tech Guru HerbStrike's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Newcastle, UK
    Posts
    693

    Default

    is it coming up as a device in the setting>device setup? should come up under the keyboard then when you clicked on that install the mapping and it should work
    Here's Where I Put My Stuff Remix's/Mix's/and............. Genrally Madness

    Sound Cloud :: http://soundcloud.com/herbstrike
    FaceBook :: http://www.facebook.com/pages/HerbSt...2547446?ref=ts

  3. #3
    Tech Student
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    3

    Default

    its coming up as a device, and the mapping is all in there, but when I put a track on, nothing happens when I hit any of the buttons on the midi fighter. The little midi sign is not turning blue either.

    Am I just not assigning it to a deck or something?

  4. #4
    Tech Guru HerbStrike's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Newcastle, UK
    Posts
    693

    Default

    you would only need to assign it to a deck if your using the deckalised mapping i think. are the led's lighting up when you press the buttons? you using this tsi? http://www.djtechtools.com/forum/showthread.php?t=10137
    Here's Where I Put My Stuff Remix's/Mix's/and............. Genrally Madness

    Sound Cloud :: http://soundcloud.com/herbstrike
    FaceBook :: http://www.facebook.com/pages/HerbSt...2547446?ref=ts

  5. #5
    Tech Guru HerbStrike's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Newcastle, UK
    Posts
    693

    Default

    make sure you are using the mapping that relates to your version of tracktor
    Here's Where I Put My Stuff Remix's/Mix's/and............. Genrally Madness

    Sound Cloud :: http://soundcloud.com/herbstrike
    FaceBook :: http://www.facebook.com/pages/HerbSt...2547446?ref=ts

  6. #6
    Tech Student
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    3

    Default

    thats the TSI yeah, i wasn't really sure which mapping relates to traktor scratch pro [if there is one] all the videos on the site etc are using traktor pro.

    The lights are all lighting up when I press them, and it says ''midi fighter'' in the devices box.

    not to worry bud, i'll have a looksy round the site see if there is a mapping for scratch pro, if there isn't then I should be able to just map it out myself i presume?? [after an IT lesson or two]

    ta for the help though

  7. #7
    DJTT Infectious Moderator photojojo's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Sherman, TX
    Posts
    13,939

    Default

    The mapping should work with TSP. Make sure you've set the midi fighter in the In/Out ports when that mapping is selected.
    Chris Jennings FHP

    Podcast - Soundcloud - Mixcloud - Beatport Charts - x

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •