Traktor scratch certified mixer?
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 28
  1. #1
    Tech Wizard
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    47

    Default Traktor scratch certified mixer?

    hey guys,

    I am looking to buy a mixer and i never used time code with traktor scratch pro. and was just wondering do you need to have a traktor scratch certified mixer to use time code or can can i use any mixer? i am looking at getting a Ecler Nuo 2.0 mixer.

    thanks

  2. #2
    Tech Guru lethal_pizzle's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Maida Vegas, London
    Posts
    2,814

    Default

    It needs to be approved
    DJTT Nu Disco Mix Train Vol 1
    beats and balearic bobs in north-west london
    iTunes podcast
    soundcloud

  3. #3
    Tech Mentor PartyMcFly's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Florida, USA
    Posts
    455

    Default

    KitchenAid mixers are siiiiiiick

  4. #4
    DJTT Moderator bloke Karlos Santos's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Next to a canal in England.
    Posts
    8,957

    Default

    You can use any mixer with your Audio 8 and timecode.

  5. #5
    Tech Wizard DENON's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    USA
    Posts
    92

    Default

    Quote Originally Posted by DMurd View Post
    hey guys,

    I am looking to buy a mixer and i never used time code with traktor scratch pro. and was just wondering do you need to have a traktor scratch certified mixer to use time code or can can i use any mixer? i am looking at getting a Ecler Nuo 2.0 mixer.

    thanks
    If you have a PC, you can use the DENON DN-X600 Digital Mixer and config as a X1600 in the Wizard for timecode/DVS operation. Its an excellent mixer with superior sound, 8in/8out sound card, MIDI and 32-bit output DACs.

    More info here:
    http://www.denondj.com/DN-X600-P124.aspx

    Other certified Denon mixers are:
    DN-X1600
    DN-X1700 (coming early next year, but PC users can get DVS support now by selecting X1600 in the Wizard for PC)
    Silvio Zeppieri
    Denon DJ Brand Manager, D&M Professional
    100 Corporate Drive
    Mahwah, New Jersey, 07058 (USA)
    http://www.denondj.com

  6. #6
    Tech Guru BradCee's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Amazingstoke, UK
    Posts
    4,435

    Default

    Quote Originally Posted by DENON View Post
    If you have a PC, you can use the DENON DN-X600 Digital Mixer and config as a X1600 in the Wizard for timecode/DVS operation. Its an excellent mixer with superior sound, 8in/8out sound card, MIDI and 32-bit output DACs.

    More info here:
    http://www.denondj.com/DN-X600-P124.aspx

    Other certified Denon mixers are:
    DN-X1600
    DN-X1700 (coming early next year, but PC users can get DVS support now by selecting X1600 in the Wizard for PC)
    hmmm.. bit of a biased response

    i kid

    Win 7 / 2x Reloop Contour / Numark M6 /Traktor Pro 2.5
    SoundCloud

  7. #7
    DJTT Infectious Moderator photojojo's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Sherman, TX
    Posts
    13,939

    Default

    Quote Originally Posted by DENON View Post
    If you have a PC, you can use the DENON DN-X600
    Doesn't work on a Mac?
    Chris Jennings FHP

    Podcast - Soundcloud - Mixcloud - Beatport Charts - x

  8. #8
    Tech Wizard DENON's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    USA
    Posts
    92

    Default

    Quote Originally Posted by photojojo View Post
    Doesn't work on a Mac?
    Only certified TSP mixers work on a Mac, X600 is not TSP certified for Mac or PC.
    You can trick it out to work with a PC without certification by selecting our "other" certified mixer in the Wizard > X1600.
    Silvio Zeppieri
    Denon DJ Brand Manager, D&M Professional
    100 Corporate Drive
    Mahwah, New Jersey, 07058 (USA)
    http://www.denondj.com

  9. #9
    Tech Mentor
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Bronx, NY
    Posts
    136

    Default

    Quote Originally Posted by DMurd View Post
    hey guys,

    I am looking to buy a mixer and i never used time code with traktor scratch pro. and was just wondering do you need to have a traktor scratch certified mixer to use time code or can can i use any mixer? i am looking at getting a Ecler Nuo 2.0 mixer.

    thanks
    You can use any mixer as long you have a Native Instruments Audio4 or Audio8 for Time code. There's very few mixers out there, but you can seek out the Korg Zero4, its discontinued, but its still a great mixer for the Traktor. I can use that without an Audio8 attached since it has a built it sound card and it is Traktor certified for time code.

  10. #10
    DJTT Infectious Moderator photojojo's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Sherman, TX
    Posts
    13,939

    Default

    Quote Originally Posted by DENON View Post
    Only certified TSP mixers work on a Mac, X600 is not TSP certified for Mac or PC.
    You can trick it out to work with a PC without certification by selecting our "other" certified mixer in the Wizard > X1600.
    Interesting
    Chris Jennings FHP

    Podcast - Soundcloud - Mixcloud - Beatport Charts - x

Page 1 of 3 123 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •