Traktor Pro - Midi crash during performance with M-audio UC-33e controller.
Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    Tech Student
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    4

    Default Traktor Pro - Midi crash during performance with M-audio UC-33e controller.

    Hello everyone and Merry Christmas!

    I have Traktor Pro and M-audio uc-33e controller. They fit my need perfectly, but I experienced problems sometimes. My problem is always the same... during performance my Traktor loose midi signal, so I have to restart Traktor and after that everything is ok again. But today I got this problem twice for just one hour and I have a DJ performance tonight, so I'm really afraid not to have this problem during my performance this evening.

    When I lost my midi signal last time, I opened Ableton Live to check if I have midi in general and I had midi in Ableton, so the problem is not in my controller but in Traktor.

    What to do? Is there any way to reactivate midi without restarting Traktor?

  2. #2
    Tech Mentor
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    444

    Default

    Have you updated traktor?
    Equipment------
    --HP Dv6T Select Editon. i5 6gb DDR3, backlit keys and touchscreen.

  3. #3
    Tech Student
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    4

    Default

    Quote Originally Posted by BennyJ View Post
    Have you updated traktor?
    No, never!

  4. #4

    Default

    I used to Dj with Traktor Pro and UC33. when I encountered this issue, I used to unplug the usb cable and re-plug, and after a few seconds, midi was back.

  5. #5
    Tech Mentor
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    downers grove Il
    Posts
    232

    Default

    Try re installing traktor.... and uptading would work... every month or two my traktor goes crazy so i restart it....

  6. #6
    Tech Mentor
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Ireland, Belfast
    Posts
    189

    Default

    Quote Originally Posted by Maxledaron View Post
    I used to Dj with Traktor Pro and UC33. when I encountered this issue, I used to unplug the usb cable and re-plug, and after a few seconds, midi was back.
    I had the exact same issue and I used to do the exact same thing. It is very annoying but it was the best I could do and only happened on a few occasions.

  7. #7
    Tech Guru mostapha's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    Atlanta
    Posts
    4,747

    Default

    Quote Originally Posted by Maxledaron View Post
    I used to Dj with Traktor Pro and UC33. when I encountered this issue, I used to unplug the usb cable and re-plug, and after a few seconds, midi was back.
    This is what I would do if it happens tonight.

    I'm halfway impressed that traktor doesn't bork out when you unplug controllers…I'm pretty sure it used to at one point.

  8. #8

    Default

    But sometimes I had a bigger issue with the UC33: my midi mapping didn't worked anymore, and I had to remap everything in a few minutes 'cause I was playin' 5 minutes after.

    The CC assignation changed and I couldn't go back to the original CC...

  9. #9
    Tech Mentor Jo3's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    NW UK
    Posts
    426

    Default

    I plug my'n into my audio 8 with a midi cable and I have no issues at all with my uc33e.
    MBPro - UC-33e - Audio 10 - TSP2 - Xone 22 - 1210's - Mackie MR5's

  10. #10
    Tech Student
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    4

    Default

    Quote Originally Posted by Maxledaron View Post
    ...I used to unplug the usb cable and re-plug, and after a few seconds, midi was back.
    I have tried this but midi never got back... So as if I predicted somehow what could happen last night... my midi friezed at least 6 times so I have to play the same song in Winamp and in the beatless parts of the song I plaied Winamp till I restart the Traktor... so my performance started becoming a nightmare till the moment when I just did throw the computer and controller away and started playing the good reliable CDJ's.

    Probably this was the last chance I gave to software DJing... I just gave up. I will use it just at home to record mixes or so.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •