Traktor Scratch Pro freezes after about 40-60 min
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13
  1. #1
    Tech Mentor
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Duluth, Minnesota
    Posts
    139

    Default Traktor Scratch Pro freezes after about 40-60 min

    so, everytime i'm working on a set or something, traktor tends to freeze and i have to close out, restart, load the track up etc.
    is this just an issue with tsp? or an issue with my cpu etc.
    this is something that would be very bad if it happened at a show.

    unfortunately my computer is an acer aspire 5532
    not the greatest computer but it gets me by.

    is there anything i should look into about solving this problem? maybe even downgrade to traktor pro?

  2. #2
    Tech Guru lethal_pizzle's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Maida Vegas, London
    Posts
    2,814

    Default

    Traktor version?
    DJTT Nu Disco Mix Train Vol 1
    beats and balearic bobs in north-west london
    iTunes podcast
    soundcloud

  3. #3
    Tech Mentor
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Duluth, Minnesota
    Posts
    139

    Default

    Quote Originally Posted by lethal_pizzle View Post
    Traktor version?
    1.2.1
    i'm pretty sure its outdated
    i have full license but i haven't really checked the updates recently.

  4. #4
    Tech Guru lethal_pizzle's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Maida Vegas, London
    Posts
    2,814

    Default

    1) Update
    2) Install the 2.0.15 audio8 driver instead of the newest one
    3) Follow the new PC tweak guide in the NI knowledge base
    DJTT Nu Disco Mix Train Vol 1
    beats and balearic bobs in north-west london
    iTunes podcast
    soundcloud

  5. #5
    Tech Mentor
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Duluth, Minnesota
    Posts
    139

    Default

    Quote Originally Posted by lethal_pizzle View Post
    1) Update
    2) Install the 2.0.15 audio8 driver instead of the newest one
    3) Follow the new PC tweak guide in the NI knowledge base
    do you know if there is an update thats not on the NI site?
    my email is outdated and i cannot access my account
    i would have to start a new account, which my serial number is already registered

  6. #6
    Tech Mentor ponyboy's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    London, home of the Pony.
    Posts
    492

    Default

    Quote Originally Posted by ChrisEPIC View Post
    do you know if there is an update thats not on the NI site?
    my email is outdated and i cannot access my account
    i would have to start a new account, which my serial number is already registered
    LOL, that doesn't sound dodgy at all, trust, he he.
    Tony the Pony.
    My soundcloud page. House, mainly.

    Mixcloud & Website coming soon.

  7. #7
    DJTT Moderator Dude Jester's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    New Zealand
    Posts
    12,333

    Default

    1.2.1 is buggy as fuck, and freezes after (i think) 30 tracks. Enjoy.
    Acer E5 i7 2TB 16GB ~ 512GB SSD ~ WIN 10 ~ TSP 2.11 ~ AUDIO 6 ~ X1 ~ DN-X1600 ~ X1 ~ SPECTRA ~ TWISTER ~ ATH-PRO500 MK2 ~ AT2020 MIC

    "This aggression will not stand, man."

  8. #8
    Tech Mentor
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Duluth, Minnesota
    Posts
    139

    Default

    Quote Originally Posted by ponyboy View Post
    LOL, that doesn't sound dodgy at all, trust, he he.
    lol i know
    it sounds bad, and trust me if i was one of you i would assume that i just downloaded some torrent.
    but literally, my serial number is already registered.
    therefore i wouldn't be able to create a new account

    Quote Originally Posted by Jester.NZ View Post
    1.2.1 is buggy as fuck, and freezes after (i think) 30 tracks. Enjoy.
    oh trust me. i know.
    i've had this for so long though, that i kinda forgot all about updates ha

  9. #9
    DJTT Moderator Dude Jester's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    New Zealand
    Posts
    12,333

    Default

    actually the first 3 versions of traktor pro were total bollox .. went back to good old 3.4 till NI sorted their shit out.
    Acer E5 i7 2TB 16GB ~ 512GB SSD ~ WIN 10 ~ TSP 2.11 ~ AUDIO 6 ~ X1 ~ DN-X1600 ~ X1 ~ SPECTRA ~ TWISTER ~ ATH-PRO500 MK2 ~ AT2020 MIC

    "This aggression will not stand, man."

  10. #10
    Tech Guru TommyQuiet's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    NorthWest,UK
    Posts
    1,440

    Default

    hax!!111

    but really just email NI with your email address they will sort you out the login details

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •