switching from Mac to PC
Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    Tech Wizard
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Los Angeles County
    Posts
    37

    Default switching from Mac to PC

    im going on out of state for a while and not taking my macbook and i am visiting my dad, if he has traktor on his pc can i just hook up my midi there and voila it works? or do i need to set it up with firmware or anything...
    im still new to this
    thank you for the read and responses

  2. #2
    Tech Mentor
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    London, UK
    Posts
    160

    Wink

    Firmware is on the MidiFighter so you don't need to update it again.

    When I was using my MidiFighter on a PC it was plug and play but I did see some drivers on the forum recently hut I think that was for when it was in BootLoader mode so I think ignore that if you've already flashed it.

    I'd just export your global settings and also your MF mapping and email it to yourself. Then you can export his settings when you get there to save them and then upload yours and it will be like it's your machine. Or just upload the MidiFighter mappings as a MIDI device.
    London - UK
    VCI-100-SE Arcade Moded (v1.4 FW), 2 x CDJ-1000, 1 x 1210 MK2, A&H Xone:62, 2 x KRK RP 6 G2's, Traktor Scratch Pro 2, 1 x Midi Fighter, Audio8DJ, Focusrite Saffire 6 USB, Novation 25, Korg Kontrol, 1 x custom built MacPro (Quad Core i7, 6GB DDR3 RAM, OSX 10.7.1), 1 x MacBook Pro (2.2Ghz, 8GB RAM, OSX 10.6.8)

  3. #3
    DJTT Infectious Moderator photojojo's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Sherman, TX
    Posts
    13,939

    Default

    Import your mapping and start mashing away.
    Chris Jennings FHP

    Podcast - Soundcloud - Mixcloud - Beatport Charts - x

  4. #4
    Tech Wizard
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Los Angeles County
    Posts
    37

    Default

    Thanks you guys!

  5. #5
    Tech Wizard
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Los Angeles County
    Posts
    37

    Default

    ahh nothing is working...
    i uploaded the mapping but as soon as i close it, the setting just change back to "generic keyboard" and it wont stop changing back...and im using my dads desktop computer and i hooked up my soundcard and my midi is the only thing not working...all the lights turn on like it should...
    am i screwed for my break and midi less? 8(

  6. #6
    DJTT Infectious Moderator photojojo's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Sherman, TX
    Posts
    13,939

    Default

    It will always default back to the keyboard when you open Traktor again. That's normal. As long as you select the MF in the in/out ports it should work. What version of Traktor is on the PC?
    Chris Jennings FHP

    Podcast - Soundcloud - Mixcloud - Beatport Charts - x

  7. #7
    Tech Wizard
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Los Angeles County
    Posts
    37

    Default

    thats the thing, "midifighter" is not showing in the in and out ports...
    he's using 1.2.4
    but it is registering it as a midi and i can click "midifighter. . " but then it switches back while im playing

    sorry if im confusing you

  8. #8
    DJTT Infectious Moderator photojojo's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Sherman, TX
    Posts
    13,939

    Default

    May need to upgrade Traktor; 1.2.7 is the latest version. Failing that there's some pretty good keyboard mappings out there.
    Chris Jennings FHP

    Podcast - Soundcloud - Mixcloud - Beatport Charts - x

  9. #9
    Tech Wizard
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Los Angeles County
    Posts
    37

    Default

    alright, we'll see if that works haha
    thanks a lot again photojojo

  10. #10
    Tech Wizard
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Los Angeles County
    Posts
    37

    Default

    although i still couldnt get the in and out ports t say midi fighter...im using it to the best and thanks for your help....mission fail, but i will still try and listen to music and wait till i get home
    thanks again 8)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •