Seriously thinking about going for external set up
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 30
  1. #1
    Tech Mentor ohmydaze's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    287

    Default Seriously thinking about going for external set up

    I'm starting to get annoyed with the internal eqing in traktor, it just doesnt seem to suit me. Would having an external mixer and a VCI-100 seem a bit like over kill though for a set up.

    Or could I do a mixture of internal and external of running a couple of channels through an external mixer and then have the VCI run another couple of channels internall?

  2. #2
    DJTT Ninja Mod tekki's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Afterhour Ali's lap
    Posts
    11,004

    Default

    My current setup is an external setup, BCR2000 & MIDIfighter.
    These are hooked up through my MBP and Audio4DJ to an external mixer.

    I love the feeling it's giving me. For me it's nicer than the EQ-feeling of a VCI-100 could give me.
    The S4 was great, I will have to try it for a prolonged period though, to see if I still like an External mixer next to the S4.
    RSTRCTD | twitter | facebook (RSTRCTD) facebook (LJ) | vimeo | pinterest | my studio | soundcloud (RSTRCTD)| soundcloud (LJ)
    -- CHECK our DEBUT (DEEP)HOUSE EP RELEASE ON BEATPORT "RSTRCTD - EXISTENCE" --

  3. #3
    DJTT Administrator del Ritmo padi_04's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Argentina
    Posts
    6,493

    Default

    either int or ext, you can't do anything in the middle.

  4. #4
    DJTT Moderator Dude Jester's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    New Zealand
    Posts
    12,330

    Default

    external all the way ... unless you're sean young

    Acer E5 i7 2TB 16GB ~ 512GB SSD ~ WIN 10 ~ TSP 2.11 ~ AUDIO 6 ~ X1 ~ DN-X1600 ~ X1 ~ SPECTRA ~ TWISTER ~ ATH-PRO500 MK2 ~ AT2020

    "This aggression will not stand, man."

  5. #5

  6. #6
    Tech Guru Cook's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Glasgow, Scotland
    Posts
    1,622

    Default

    I prefer external, use your faders on your VCI for something like FX.
    DJM800 | 2xCDJ2000 | RMX1000 | Adidas HD25's
    2011 MBP | Traktor 2.6 | Kontrol S4 | Scratch Live | SL2
    Mac Pro | Ableton | Access Virus C | Maschine
    Facebook || Soundcloud || Twitter

  7. #7
    Tech Guru
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    KY, USA
    Posts
    648

    Default

    Seriously thinking you should do whatever makes you happy, DJ wise.

  8. #8
    Tech Mentor
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    173

    Default

    You could go external and use the eqs and faders for some pretty extreme fx control

  9. #9
    Tech Guru
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Northern Ireland
    Posts
    1,145

    Default

    i use external, but do u know that u can change the eq behaviors in traktor? there's 3 settings i think, normal, p600 (emulates the djm600s eq) and xone (emulates allen & heath eq)
    Traktor Scratch Pro 2.7, MBP 13", iPad 2 & TouchOSC, Reloop NEON, Pioneer DJM750mk2, Mackie d.2, Pioneer CDJ800 x2, Technics SL1210MK2 x2, NI Audio 6 DJ, Dicers,

  10. #10
    Tech Guru MrPopinjay's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    London, UK
    Posts
    3,747

    Default

    You forgot the ecler nuo style EQs.

Page 1 of 3 123 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •