Left deck High eq bounces around
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11
  1. #1
    Tech Mentor
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    219

    Default Left deck High eq bounces around

    Anyone have any ideas on why my "hi" on the EQ does not stay lined up with the knob on the unit? It is only on the left deck, and as a matter of fact, after a while it will drop out almost completely. I can use the mouse to bring it up in the software, but it bounces around and eventually drops low again. Twisting the knob trying to get it to work actually made the software light up like a Christmas tree (think Traktor PRO in disco mode) and my vci-100 died. If i unplugged the USB for a bit, and plugged it back in , the power light would come on briefly. Only after re-flashing the firmware, it came back to life, but the "Hi" in the left decks Eq is stil wonky.

    Using TP 1.2.7 w/ 1.4 fw , and 3.6.4 TSI.

  2. #2
    Tech Mentor ZachDero's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    San Francisco
    Posts
    174

    Default

    How old is your VCI? Did you buy it from DJTT?

  3. #3
    DJTT Tankard fullenglishpint's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    St Albans, UK
    Posts
    7,101

    Default

    Do you have the VCI selected in the IN and OUT drop down menus in the top right hand side of controller manager?
    TSP 2 | Serato DJ | Live 8 | MBP (SSD + HDD) | AIAIA TMA-1 Fool's Gold Edition | 1200 Mk2s | MidiFighter | KRK RP5
    Xone: DB4 | Pioneer CDJ-2000 Nexus
    DJTT FAQ | Read my guide to AUDIO CABLES

  4. #4
    Tech Mentor
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    219

    Default

    @ZachDero: I bought it used, but it is from DJTT

    @fullenglishpint: I do have VCI selected for both.

    I sent it in for repair for an unrelated issue (right jog does not respond to touch), so when I get it back I am going to re-flash it with a different FW and see if it has the same issue.

    Thanks for your replys!

  5. #5
    DJTT Infectious Moderator photojojo's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Sherman, TX
    Posts
    13,939

    Default

    Sounds kind of like how a dirty fader acts.
    Chris Jennings FHP

    Podcast - Soundcloud - Mixcloud - Beatport Charts - x

  6. #6
    Tech Mentor
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    219

    Default

    Quote Originally Posted by photojojo View Post
    Sounds kind of like how a dirty fader acts.
    Can these rotary's be cleaned? Are they replaceable?

    For shits and giggles, I tried Virtual DJ and sure enough, the "gain" in the software where that rotary is mapped to bounces all around.

    Any suggestions?

    Anyone?

  7. #7

  8. #8
    DJTT Infectious Moderator photojojo's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Sherman, TX
    Posts
    13,939

    Default

    I don't think it's firmware. Blow some canned air inside the pot and can get some Caig DeOxit and try and spray it between the cracks in the pot to help clean it out.
    Chris Jennings FHP

    Podcast - Soundcloud - Mixcloud - Beatport Charts - x

  9. #9

  10. #10
    DJTT Infectious Moderator photojojo's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Sherman, TX
    Posts
    13,939

    Default

    [ame="http://www.google.com/search?aq=f&sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=caig+deoxit#q=caig+deoxit&um=1&ie=UTF-8&tbo=u&tbs=shop:1&source=og&sa=N&hl=en&tab=wf&biw =1576&bih=861&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.&fp=9b8c12901f ab5c8d"]caig deoxit - Google Search[/ame]
    Chris Jennings FHP

    Podcast - Soundcloud - Mixcloud - Beatport Charts - x

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •