Broken pitch / tempo fader
Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Tech Convert
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    8

    Default Broken pitch / tempo fader VCI 100

    Hi guys
    I was on Traktor and my tempo started to play around. So I thought is was from the software. I restarted my PC and it did the same. So then I took out my laptop the one I take with me to gigs. And it did the same thing.

    Now I need a new fader ASAP because I use them, especially for the effects and I have a gig in 3 days!!

    I tried mouser.com but I didnt know which one to get. Can anybody help me out please?
    I need one like, now! the faster the better!
    Last edited by nismo5584; 02-20-2011 at 03:17 PM.

  2. #2
    Tech Guru
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Northern Ireland
    Posts
    1,145

    Default

    what exactly is the fader to go into?
    Traktor Scratch Pro 2.7, MBP 13", iPad 2 & TouchOSC, Reloop NEON, Pioneer DJM750mk2, Mackie d.2, Pioneer CDJ800 x2, Technics SL1210MK2 x2, NI Audio 6 DJ, Dicers,

  3. #3
    Banhammerized theory28's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    3,974

    Default

    use an extra knob, or a modifier to make a line fader your pitch
    Last edited by theory28; 02-20-2011 at 01:12 PM. Reason: spelling
    Become a Fan, And View My Latest Mixes | DJTT Chatroom (FB)
    Quote Originally Posted by photojojo View Post
    If the pack of lions are in sync then they're not real lions so it doesn't count.

  4. #4
    Tech Convert
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    8

    Default

    Guys, its the fader that adjusts the tempo bpm. The one on the right side is broken. Not the knob, the fader itself.

  5. #5
    Tech Guru
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Northern Ireland
    Posts
    1,145

    Default

    Quote Originally Posted by nismo5584 View Post
    Guys, its the fader that adjusts the tempo bpm. The one on the right side is broken. Not the knob, the fader itself.
    yeah but ur not telling us what piece of equipment it is...so without us knowing that we can't really help
    Traktor Scratch Pro 2.7, MBP 13", iPad 2 & TouchOSC, Reloop NEON, Pioneer DJM750mk2, Mackie d.2, Pioneer CDJ800 x2, Technics SL1210MK2 x2, NI Audio 6 DJ, Dicers,

  6. #6
    Tech Convert
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    8

    Default

    Oh Snap!! I can't be any stupid than I really am!!
    Its the VCI 100. Why did I forget to say what Im talking about.

    My bad. Sorry.

  7. #7

    Default

    Best goin straight to Vestax... I got one for mine but you need to be a dab hand at circuit board soldering if you want to fit it yourself.
    M I S T E R M O L E Y M O L E
    part of the digital revolution

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •