switch from firmware 1.4 to 1.2 w/o reflashing?
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 24
  1. #1

    Default switch from firmware 1.4 to 1.2 w/o reflashing?

    I know you can switch from 1.3 to 1.2 by following the steps in this video:

    http://www.djtechtools.com/forum/sho...43&postcount=6

    but how can you switch from 1.4 to 1.2?

    I need to do this to use my VCI-100 SE (that I just bought from dylooon) in Mixxx which has mappings for the VCI-100 but, for example doesn't work with the pitch faders (oddly most everything else works)

    I have searched and read a lot of the common questions about firmware thread but I'm not seeing this answer anywhere. Sorry if this is in the FAQ or already posted.

  2. #2
    Tech Guru
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    West Coast, United States
    Posts
    631

    Default

    I'd suggest simply remapping the pitch faders, rather than throwing away all the features of 1.4. With 1.2 you get several buttons that are locked to each other (very annoying), and miss out on the hi-resolution jogs and pitch faders.
    MacBook 2.4GHz, 6GB, Traktor Pro, Ableton Live, Bomes MT, Audio Kontrol 1, Vestax VCI-100 SE Custom, M-Audio Axiom 25, Akai APC40, NI Maschine, 2x Midi Fighters (c/o DJ TechTools - Thanks!!)

    Mixcloud DJ Sets

  3. #3

    Default

    hmm. I tried using the MIDI Learning Wizard in Mixxx to do that and it does allow one pitch fader to work (though the pitch is reversed) the other pitch fader jumps from one end of the range to the other and has no granular control at all. if I do map this it will be a bit more complicated I think. I may have to look at the sniff the MIDI messages that the 1.4 firmware is sending (or look at the documentation for 1.4 firmware, if it exists )

    http://mixxx.org/wiki/doku.php/midi_...ng_file_format

    This is why I just wanted to try the stock 1.2 firmware with Mixxx.

    How will I use the 4 deck/pitch fader features of 1.4 firmware if Mixxx only has two decks? or, will that functionality make using this firmware on Mixxx more difficult?

  4. #4
    DJTT Infectious Moderator photojojo's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Sherman, TX
    Posts
    13,939

    Default

    You switch it the same way.
    Chris Jennings FHP

    Podcast - Soundcloud - Mixcloud - Beatport Charts - x

  5. #5
    DJTT Tankard fullenglishpint's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    St Albans, UK
    Posts
    7,101

    Default

    Quote Originally Posted by JBstrikesagain View Post
    How will I use the 4 deck/pitch fader features of 1.4 firmware if Mixxx only has two decks? or, will that functionality make using this firmware on Mixxx more difficult?
    obviously you can't use 4 decks, I think the 4 deck mode uses modifiers in traktor so won't exist in mixxx unless you map it... which of course you can't. Does mixxx mapping support modifiers?
    TSP 2 | Serato DJ | Live 8 | MBP (SSD + HDD) | AIAIA TMA-1 Fool's Gold Edition | 1200 Mk2s | MidiFighter | KRK RP5
    Xone: DB4 | Pioneer CDJ-2000 Nexus
    DJTT FAQ | Read my guide to AUDIO CABLES

  6. #6

    Default

    Quote Originally Posted by photojojo View Post
    You switch it the same way.
    Well, I tried holding down those small black buttons in top left and booting it up and nothing seemed to change.

    I did manage to get disco mode to work which was kinda fun.. but not what I'm looking for ultimately ;-)

  7. #7
    Tech Wizard
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    http://mixxx.org
    Posts
    40

    Default

    Mixxx has a full Javascript-based scripting system. You can make any button act as a "shift" button, or even combinations of buttons if you so choose to script it that way .

  8. #8
    DJTT Tankard fullenglishpint's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    St Albans, UK
    Posts
    7,101

    Default

    sweet!
    TSP 2 | Serato DJ | Live 8 | MBP (SSD + HDD) | AIAIA TMA-1 Fool's Gold Edition | 1200 Mk2s | MidiFighter | KRK RP5
    Xone: DB4 | Pioneer CDJ-2000 Nexus
    DJTT FAQ | Read my guide to AUDIO CABLES

  9. #9

    Default

    Quote Originally Posted by fullenglishpint View Post
    obviously you can't use 4 decks, I think the 4 deck mode uses modifiers in traktor so won't exist in mixxx unless you map it... which of course you can't. Does mixxx mapping support modifiers?
    Mixxx has something more advanced than Traktor mapping modifiers. It can run a script to control multiple functions within Mixxx

    http://mixxx.org/wiki/doku.php/midi_scripting

  10. #10
    Tech Wizard
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    http://mixxx.org
    Posts
    40

    Default

    BTW, internally Mixxx has 4-decks, we just don't have a skin yet. An official skin w/ 4 decks should be out "soon" in a future release.

Page 1 of 3 123 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •