getting the Gigaport HD Soundcard to work properly with Traktor. Help
Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Tech Convert
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    19

    Default getting the Gigaport HD Soundcard to work properly with Traktor. Help

    Ok so in december i bought a VCI100 and Gigaport HD Soundcard, the set up works for me but i just cant seem to be able to cue with my headphones. i currently have apair of speakers going into the soundcard via the rca ports. That is set as the master in Traktor. When I try and stick the headphones in the headphones port and make those ports as the monitor, it does not work at all. i hear exactly what i hear coming out of the speakers. How can i fix this

  2. #2
    Tech Convert
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    19

    Default

    bump

  3. #3
    Tech Guru 3heads's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Leipzig, Germany
    Posts
    1,379

    Default

    Haven't used this soundcard, but I just googled a picture of it. Let me guess, your speakers are plugged into channels 1/2? If so, plug them into 3/4, from the captions on the soundcard it seems that it can only output channels 1/2 (or the complete mix) to headphones
    13,3" MacBookPro (Mid 2012) # 2x Technics 1210 # NI Audio 8 DJ # Ecler Nuo 2.0 # NI Traktor Kontrol X1 # Sennheiser HD-25
    http://soundcloud.com/vincent-lebaron/

  4. #4
    Tech Convert
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    19

    Default

    that worked... thank you so very much. i thought i was going to have to go out and buy a new sound card

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •