Itunes/traktor ?
Results 1 to 7 of 7
  1. #1

    Default Itunes/traktor ?

    Does anybody no how to edit the bpm of your tracks if itunes doesnt do it for already? Im trying 2 organize my library, and itunes only knows the bpm of certain tracks! Which transfers 2 traktor, I want all tracks labeled with bpm in traktor! Can any one help!

  2. #2
    Tech Guru sobi's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    1,129

    Default

    Enable inline editing, and punch in the BPM inside traktor.

  3. #3
    Tech Wizard
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Mannheim, Germany
    Posts
    23

    Default

    Quote Originally Posted by glitchin21 View Post
    Does anybody no how to edit the bpm of your tracks if itunes doesnt do it for already? Im trying 2 organize my library, and itunes only knows the bpm of certain tracks! Which transfers 2 traktor, I want all tracks labeled with bpm in traktor! Can any one help!
    When your tracks have been analyzed with Traktor you just need to add the "BPM" column in iTunes and then hit play on them once or scroll through the list. Then you will have the BPMs of your tracks shown.

  4. #4
    DJTT Infectious Moderator photojojo's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Sherman, TX
    Posts
    13,939

    Default

    Quote Originally Posted by EuphoricF View Post
    When your tracks have been analyzed with Traktor you just need to add the "BPM" column in iTunes and then hit play on them once or scroll through the list. Then you will have the BPMs of your tracks shown.
    This.
    Chris Jennings FHP

    Podcast - Soundcloud - Mixcloud - Beatport Charts - x

  5. #5
    Tech Guru Nesquigs's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Boston MA
    Posts
    1,324

    Default

    or you could Ctrl -a the entire itunes lib and press get info -- yes to edit all tracks -- then put a (space) in the composer box (which no one uses anyways :P) and it should update all the ID3 tags.

    thats how i get the Key to show up in comments after i run tracks through MIK. bit quicker than manually scrolling through every song
    Quote Originally Posted by Xonetacular View Post
    Ya I've heard one song. It's called Skrillex.
    13" Macbook - 256gb SSD, 750gb HDD, 8gb Ram ❘ DDJ-SX | HDJ-2000
    Kontrol Z1 | Midifighter 3D | Kontrol X1

  6. #6
    DJTT Administrator del Ritmo padi_04's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Argentina
    Posts
    6,493

    Default

    Quote Originally Posted by djnesquigs View Post
    ...put a (space) in the composer box (which no one uses anyways :P)...

  7. #7
    Tech Guru Nesquigs's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Boston MA
    Posts
    1,324

    Default

    lol that old dood looks pretty pissed off at me for saying that ahahahaha :P
    Quote Originally Posted by Xonetacular View Post
    Ya I've heard one song. It's called Skrillex.
    13" Macbook - 256gb SSD, 750gb HDD, 8gb Ram ❘ DDJ-SX | HDJ-2000
    Kontrol Z1 | Midifighter 3D | Kontrol X1

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •