traktor crash
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 27

Thread: traktor crash

  1. #1
    Tech Guru BradCee's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Amazingstoke, UK
    Posts
    4,435

    Default

    Mac or pc? What version of tp2, updated or not?

    Win 7 / 2x Reloop Contour / Numark M6 /Traktor Pro 2.5
    SoundCloud

  2. #2
    Tech Wizard
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    24

    Default traktor crash

    hey guys

    my traktor pro 2 has completely stopped working now, it loads up then crashes, it states traktor 2 has encountered a major problem and has to be teminated.

    i have re-installed the programme, but that hasnt worked. im not sure what else to do. the only thing i have done on my laptop since it was working properly was de-frag it.

    any ideas on how to fix this or has it happend to any of you?

    cheers
    Boom Ting

  3. #3
    Tech Wizard
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    24

    Default

    pc and its 2.0.1
    Boom Ting

  4. #4
    Tech Guru BradCee's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Amazingstoke, UK
    Posts
    4,435

    Default

    wtf? my post is at top? lol

    do you get a 'more details' option when the box comes up after crash?
    what audio interface are you using?
    and what controller you using? if any, and when do you plug it in and turn it on?

    my initial thoughts are hardware, e.g incorrect audio set-up depending on interface, or something from the controller.
    or possible something in registry. we'll cover the hardware before start exploring that

    Win 7 / 2x Reloop Contour / Numark M6 /Traktor Pro 2.5
    SoundCloud

  5. #5
    DJTT Tankard fullenglishpint's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    St Albans, UK
    Posts
    7,101

    Default

    Whoooaaaa post order mind fuck. Brad, how did you reply 3 and a half hours before the question was asked!

    You might need to uninstall and make sure your settings files are removed, but I'd get onto Karlos Santos about this. He tends to know about which individual files cause certain problems.
    TSP 2 | Serato DJ | Live 8 | MBP (SSD + HDD) | AIAIA TMA-1 Fool's Gold Edition | 1200 Mk2s | MidiFighter | KRK RP5
    Xone: DB4 | Pioneer CDJ-2000 Nexus
    DJTT FAQ | Read my guide to AUDIO CABLES

  6. #6
    Tech Wizard
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    24

    Default

    i use an audio 2 dj and kontrol x1. i dont get a more options on the dialog box, it crashes as it updates the collection, and at that point no hardware is plugged in.
    Boom Ting

  7. #7
    Tech Guru BradCee's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Amazingstoke, UK
    Posts
    4,435

    Default

    Quote Originally Posted by thej3st3r View Post
    i use an audio 2 dj and kontrol x1. i dont get a more options on the dialog box, it crashes as it updates the collection, and at that point no hardware is plugged in.
    i'm gonna take a shot at a dodgy audio files, or it doesn't like the location you've got set in preferences.
    do you have time to to cancel the update on start-up? and check your file locations in prefs

    Win 7 / 2x Reloop Contour / Numark M6 /Traktor Pro 2.5
    SoundCloud

  8. #8
    Tech Wizard
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    24

    Default

    no as soon as the update starts its crashes, but i havent had any problems like this before, so i havent moved any of the audio files/folders around.
    Boom Ting

  9. #9
    Tech Guru BradCee's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Amazingstoke, UK
    Posts
    4,435

    Default

    do you mean the consistency check? or just the normal update at bottom of screen on load?

    Win 7 / 2x Reloop Contour / Numark M6 /Traktor Pro 2.5
    SoundCloud

  10. #10
    Tech Wizard
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    24

    Default

    ah sorry, its the loading collection dialog box.

    ive just tried loading it again, it loaded up and said 'your collection is invalid and has been renamed' then boom. ERROR again.
    Boom Ting

Page 1 of 3 123 LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •