Recreating Pioneer DJM 900 Nexus effects in TP2
Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    Tech Wizard
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Hannover, Germany
    Posts
    80

    Default Recreating Pioneer DJM 900 Nexus effects in TP2

    Hi DJTT,
    I was wondering whether any of you knew how to recreate any of the DJM 900 nexus effects using Traktor's built in effects? I particularly like the spiral, melody, space and noise effects.

    http://www.youtube.com/watch?v=lThb-k8O2os

  2. #2
    Tech Student
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    3

    Default

    I've been searching for this also and i can't find if another thread was created.

    so bump

  3. #3

    Default

    I don't think it's possible, you can come close, but not cigar.

  4. #4
    DJTT Administrator del Ritmo padi_04's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Argentina
    Posts
    6,493

    Default

    You need post fader fx for that. Internally and using only Traktor? Not with the current version.

  5. #5
    Tech Student
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    3

    Default

    Quote Originally Posted by padi_04 View Post
    You need post fader fx for that. Internally and using only Traktor? Not with the current version.
    I will take the place as the op being this thread is a year old and i bumped it. I have an S4 with the current version.

  6. #6
    DJTT Administrator del Ritmo padi_04's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Argentina
    Posts
    6,493

    Default

    Same answer. You can't get post fader fx with a S4 unless NI decides to add it on the software side.

  7. #7
    Tech Mentor
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    355

    Default

    Quote Originally Posted by padi_04 View Post
    You need post fader fx for that. Internally and using only Traktor? Not with the current version.
    You could simply stop playback to achieve that reverb tail / echo.

    Also if you are using an external mixer I believe you can use the effects as Send instead of Insert.

  8. #8
    Tech Student
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    3

    Default

    Quote Originally Posted by padi_04 View Post
    Same answer. You can't get post fader fx with a S4 unless NI decides to add it on the software side.
    ok thanks. I will make due with the fx in traktor

  9. #9
    DJTT Administrator del Ritmo padi_04's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Argentina
    Posts
    6,493

    Default

    That's why I made clear that I was referring to internal, where send/return I/O routing is disabled. You can achive something similar by stopping the deck and it will give you that effect but it's a deal breaker if you are chopping some bits of the song in and want the fx tails to remain.

    You can achieve something similar to this by muting/unmuting a sample deck or using it's slot gain/filter, where the fx tail will remain. Still, it's not the same since it requires you to chop a section of the song and throw it in a deck, as opposed to just dropping the fader.

  10. #10
    Tech Convert
    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    16

    Default

    Bump now that traktor has post fader fx??

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •