MK5 problem ??
Results 1 to 8 of 8

Thread: MK5 problem ??

  1. #1
    Tech Mentor SS714SS's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Orange County, CA
    Posts
    265

    Default MK5 problem ??

    So I switch the pitch cuz my table was going bananas with fast dots and stuttering dots... we thought that would fix it... so now it keeps doing the same thing... anybody know anything about this... we think it might be a ic driver...thats cooked.. haha... but at the moment we are looking for some.. cuz techs parts are hard to find right now..... u guys had this problem before ?
    for now I can only have fun with one table
    2xTECHS/DJM4/TF/SL3/MBPRO

  2. #2
    DJTT Dominator JesC's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    127.0.0.1
    Posts
    5,436

    Default

    my best guess is the quartz lock is done!
    Controllerist: Think different | SoundCloud | MixCloud | Twitter |

  3. #3
    Tech Guru Sherlock Ohms's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Bristol, UK
    Posts
    1,596

    Default

    Quote Originally Posted by JesC View Post
    my best guess is the quartz lock is done!
    what the big man said ...
    Traktor Scratch Pro 2/Serato SL1/Ecler NUO 3.0/VCI 100 SE/2 x Technics 1210 Mk2/Sennheiser HD25 II/Novation Dicers

  4. #4
    Tech Mentor
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Nottingham UK
    Posts
    464

    Default

    I think you'll need a service manual and a multimeter to check the caps, VR301, IC301 and IC302.

  5. #5
    Tech Mentor SS714SS's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Orange County, CA
    Posts
    265

    Default

    we got the part in today so I guess we are swapping the pitch out for the ic... ?? cuz the pitch wasn't the problem.... so getting my old pitch back in there..... hopefully it works if not I just read an article about the quartz problem... will have to see what happens tonight...
    2xTECHS/DJM4/TF/SL3/MBPRO

  6. #6
    Tech Mentor SS714SS's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Orange County, CA
    Posts
    265

    Default

    for some reason I think your right jesc... we changed the ic drive and it still doing the same thing... I tell dude.. but he says it can't be... I got a feeling it is....but fuck.. its pissing me off.. this damn table.. don't wanna work well...
    2xTECHS/DJM4/TF/SL3/MBPRO

  7. #7
    Tech Guru paulmac's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Warrington U.K
    Posts
    928

    Default

    i thought things like this didnt happen to technics? they are the industry standard, the table everyone needs arent they? they dont break or go wrong they just work dont they? WOW im amazed!!

    MacBook Pro 17" | 1 x Kontrol S4 | 2 x Technics 1210mk2 | Ortofon Elektro's | TSP | Facebook Soundcloud Mixcloud

  8. #8
    DJTT Infectious Moderator photojojo's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Sherman, TX
    Posts
    13,939

    Default

    They break all the time, but because they're industry standard parts are (were) easy to find. What you need to do now is find a broken one to store for parts.
    Chris Jennings FHP

    Podcast - Soundcloud - Mixcloud - Beatport Charts - x

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •