Please Help!!! Laptop to Active Speakers
Results 1 to 9 of 9
  1. #1

    Default Please Help!!! Laptop to Active Speakers

    Before everyone tells me to use the search button, I have used and came up with this thread http://www.djtechtools.com/forum/showthread.php?t=16620, but I'm still a bit confused.

    Basically I'm looking to get a pair of Peavey Pr12 speakers. Unfortunately I don't know what I will need to hook my Audio 2 DJ to both speakers.

    I'm under the impression that I will need a DI box, something like http://www.behringer.com/EN/Products/DI20.aspx, but I'm still a little confused as to how that will help me so that I can use one out of the Audio 2 for cuing and the other for speakers.

    I get that you connect one output of the Audio 2 to the input of the DI box but I don't get how you connect the output of the DI box to both speakers.

    I'm a complete noob when it comes to speakers so any guidance would be much appreciated.

  2. #2
    Tech Mentor
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    hampshire, UK
    Posts
    233

    Default

    You need to have something that runs left output and right output..

    Most people buy a mixer as then you can run the audio 2 dj as deck A and Deck B instead of master and monitor.
    Macbook Pro 2011 :: Xone 22 :: Technics 1200 :: Denon DNS3700 :: 2x Midifighter ::Akia MPD24 :: Kaoss Pad 2 :: Audio 6 :: KRK Rockit 5 Darkstar :: Roland Sh-101 :: Traktor Scratch Duo :: Ableton live 8


  3. #3
    DJTT Tankard fullenglishpint's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    St Albans, UK
    Posts
    7,101

    Default

    If you really mean the PR12s, those are passive speakers so you'd need an amplifier between the sound card and the speakers. If you're talking about the PR12Ds (the active, built in amplifier version), then yes you need a DI box.

    What is does is to convert unbalanced signals into balanced, you can read more about that here: http://www.digitaldjtips.com/2011/07...tal+DJ+Tips%29

    You'd need a stereo splitter cable to create 2 mono TS outputs, then plug those into the inputs on the DI and a pair of XLR cables between the DI and the speakers.
    TSP 2 | Serato DJ | Live 8 | MBP (SSD + HDD) | AIAIA TMA-1 Fool's Gold Edition | 1200 Mk2s | MidiFighter | KRK RP5
    Xone: DB4 | Pioneer CDJ-2000 Nexus
    DJTT FAQ | Read my guide to AUDIO CABLES

  4. #4

    Default

    Thank you for the link. I think I understand how to hook everything up now provided I get some cables. I must mean the powered speakers as they have a power plug and everything.

  5. #5

    Default

    I actually have the Peavey Pr12p

    http://www.planetdj.com/i--PR12P

    It says that there is balanced inputs, does that mean i still need a DI box? I've been talking to a friend and he has been recommending I just directly connect from my Audio 2 to speakers via splitter. In this case I should go from 1/4 to two trs (I think that's what they are called) or two XLR?
    Last edited by Snailboto; 07-10-2011 at 10:06 PM.

  6. #6
    DJTT Infectious Moderator photojojo's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Sherman, TX
    Posts
    13,939

    Default

    The Audio 2 doesn't have balanced outs so if you want the chain to be balanced you'll need the DI box. It will work without it and will probably sound fine, but you could (probably will) get interference without it. The Audio 2 comes with a 1/4 to RCA splitter cable.
    Chris Jennings FHP

    Podcast - Soundcloud - Mixcloud - Beatport Charts - x

  7. #7

    Default

    Okay I guess I will need a DI box then. Just to make sure I understand everything, I want a box like http://www.sweetwater.com/store/detail/CleanBoxPro/
    in which I plug in the RCA from my audio 2 and then I just go from xlr to xlr on each speaker from the outputs of the DI?

  8. #8
    DJTT Infectious Moderator photojojo's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Sherman, TX
    Posts
    13,939

    Default

    yes
    Chris Jennings FHP

    Podcast - Soundcloud - Mixcloud - Beatport Charts - x

  9. #9
    DJTT Tankard fullenglishpint's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    St Albans, UK
    Posts
    7,101

    Default

    Good choice. It might work without a DI but you're likely to have problems with noise.
    TSP 2 | Serato DJ | Live 8 | MBP (SSD + HDD) | AIAIA TMA-1 Fool's Gold Edition | 1200 Mk2s | MidiFighter | KRK RP5
    Xone: DB4 | Pioneer CDJ-2000 Nexus
    DJTT FAQ | Read my guide to AUDIO CABLES

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •