midi channels screwed up... need help!
Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Tech Mentor
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Bologna, Italy
    Posts
    116

    Default midi channels screwed up... need help!

    So... yesterday traktor seemed to be mad... using some knobs on the S4 (effect1 on the left side and effect2 on the right side) the playing song slows al long as i move those knobs. (no effect active ofc)
    The feeling is like some sort of lag or glich caused by an overload. DPC latency grows up when moving those 2 knobs, but always in the green without spikes.

    Unplugging my midifighter all works just flawlessly.
    So this tells me that a midi channel conflict could be the problem, but i admit... i have no experience on this sort of issues.

    Is there any program that allows me to monitor midi channels and notes played in real-time? i'm a windows user
    And furthermore, anyone here had similar issues? how to solve it?
    Till yesterday all was just perfect

  2. #2
    Tech Guru VirtualLogic's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Victoria, Australia
    Posts
    611

    Default

    use midi ox to monitor midi signals

  3. #3
    Tech Guru Yul's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Aix-en-Provence, France
    Posts
    1,172

    Default

    Unplugging my midifighter all works just flawlessly.
    So this tells me that a midi channel conflict could be the problem, but i admit... i have no experience on this sort of issues.
    Considering the S4 in native mode doesn't send midi signals, I doubt you have conflicts with the unit.

  4. #4
    Tech Mentor
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Bologna, Italy
    Posts
    116

    Default

    i have also a custom user mapping added for the s4, don't know if this changes something.
    So it's possible that it's just the midifighter screwing everything up?

  5. #5
    DJTT Infectious Moderator photojojo's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Sherman, TX
    Posts
    13,939

    Default

    Deactivate your user mappings and see if that helps.
    Chris Jennings FHP

    Podcast - Soundcloud - Mixcloud - Beatport Charts - x

  6. #6
    Tech Mentor
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Bologna, Italy
    Posts
    116

    Default

    hmmm removing the midifighter mapping made it work. But each time i try to import the standard instant grat mapping... things screw up again :P
    i try to load a different mapping for the MF

  7. #7
    Tech Mentor
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Bologna, Italy
    Posts
    116

    Default

    so.... different mappings (eg: deckalized) do work, but i need the IG one
    tried to update the firmware.... tried V1.0.2 instead of 1.0.3.... nothing seem to fix the issue.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •