Kontrol X1 self Repair
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12
  1. #1
    Tech Mentor deckard26354's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Brightion-Jakarta
    Posts
    160

    Default Kontrol X1 self Repair

    I have an issue with one of my X1's. Namely the Right FX1 button sticking and unresponsive until you press it hard to the left side of it.

    Has anybody opened up one? or have any hint's as to how to go about repairing it?

  2. #2
    Tech Mentor ranzerox's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Austin, TX
    Posts
    304

    Default

    i tried opening mine up... removed all the screws, and it wouldnt budge. tried everything in the world including my micro set of screw drivers hoping to pry it open and nothing worked.
    Dell 2.3 Ghz 4 Gb Laptop - Windows 7 Premium
    Numark Stealth - Kontrol X1 - Akai LPD8 - APC20 - Novation Launchpad - Numark Mixdeck
    Traktor Pro 2 - Ableton Live 8.100000000000000

  3. #3
    Tech Mentor deckard26354's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Brightion-Jakarta
    Posts
    160

    Default

    Quote Originally Posted by ranzerox View Post
    i tried opening mine up... removed all the screws, and it wouldnt budge. tried everything in the world including my micro set of screw drivers hoping to pry it open and nothing worked.
    So pretty sealed? Any idea if there's any factory manuals out there? cannot seem to see any.

  4. #4
    DJTT Infectious Moderator photojojo's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Sherman, TX
    Posts
    13,939

    Default

    It's been opened and there's pictures posted on here somewhere. They showed how to remove the writing on the buttons. I can't find the thread though.
    Chris Jennings FHP

    Podcast - Soundcloud - Mixcloud - Beatport Charts - x

  5. #5
    Tech Wizard
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Portugal
    Posts
    39

    Default

    i've got the same button problem, but with the Hotcue, sometimes it don't respond...
    i dont know if open it and do a cleaning would solve this.

    any ideas?
    Macbook Pro 15 + iPad 2
    A&H XONE:92
    Tehcnics 1210 mk2
    Traktor Scratch Pro
    Xone K2 + Kontrol X1 + Kontrol F1

  6. #6
    Tech Mentor deckard26354's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Brightion-Jakarta
    Posts
    160

    Default

    Quote Originally Posted by photojojo View Post
    It's been opened and there's pictures posted on here somewhere. They showed how to remove the writing on the buttons. I can't find the thread though.
    AHA! Just did a little Google searching to this site, found the thread, thanks:
    http://www.djtechtools.com/forum/sho...t=14588&page=2

    Will see and post if it helps..........

  7. #7
    Tech Guru sarasin's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Cape Town
    Posts
    4,925

    Default

    Smash it like Deadmau5....
    APC80:STR8-100's+Ortofon Concorde Scratch\Electro:ButterRugz:TSP2-NI Audio4DJ:Xone22+Innofader:MacBook Pro 15"
    www.soundcloud.com/djsarasin
    www.youtube.com/adriansarasin

  8. #8
    Tech Guru
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Dublin
    Posts
    1,065

    Default

    Might be to do with dirt between the contacts like what happends with many nanopads...
    *Samsung rv 511, 8gb ram, core i5 processor* *Samsung netbook 2gb ram* *Traktor pro 2* *Traktor s4* *midi fighter spectra* *audio technica ath-m50x* *m audio trigger finger pro* *ableton* *fl studio* and a load of other random bits and pieces.... plus I like bacon yo.

  9. #9
    Tech Mentor deckard26354's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Brightion-Jakarta
    Posts
    160

    Default

    Quote Originally Posted by dj stifffy View Post
    Might be to do with dirt between the contacts like what happends with many nanopads...
    Yeah, using it many dark places and getting grimey
    Will attempt to clean disassemble and it today, will post result of cleaning.

  10. #10
    Tech Mentor deckard26354's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Brightion-Jakarta
    Posts
    160

    Default

    Dismantling / reassembly completed. Pretty simple, just had to remember about the screw behind the NI sticker.

    Tested without the enclosure e.g PCB only. Look's as though the switch is faulty as pressing it had to be done on a certain angle to activate it. Looking at the Ni website for details of any warranties. Non found so far.

    Look's as though I need to find someone with soldering skill's better than mine to replace it.

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •