Audio 2 DJ not working with Traktor
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11
  1. #1

    Default Audio 2 DJ not working with Traktor

    Hi, I'm having a problem with my audio 2 DJ. All the drivers are installed (the most recent ones) and there aren't any problems I can really see with the unit. When running traktor I can output through my internal sound card and out through my laptop speakers. However when I switch my sound card to the audio 2 I can't even start a track playing and my vci 100 stops working. I read a similar question that was resolved through some preference editting but the same solution did not work for me.

    Settings are as follows:

    AUDIO 2 SETTINGS

    Audio Device: Audio 2 DJ
    Sample Rate: 44100 Hz
    Latency: 256
    Processing:5.8ms
    Output:3.9ms
    Overall:9.7ms

    Input Channel: Not Supported
    Routingnormal)

    Built-in Soundcard: Audio 2 DJ

    Output Routing: Internal
    Monitor: ChBL and ChBR
    Master: ChAL and ChAR
    Record: not connected

    Input routing: n/a

    MIDI clock: send

    -----------------------------------------------
    CONTROLLER SETTINGS

    Device: Generic MIDI (vestax)
    In/Out Port: Vestax PC




    Any help would be greatly appreciated as I have looked through many posts to no avail. Cheers!

  2. #2

    Default

    bump..?

  3. #3
    Tech Mentor DJMutagen's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Portland, OR
    Posts
    208

    Default

    What OS are you running?
    When we all make music, the God Spirit travels out of our bodies and we become one with each other. And for just a second, there is no war, greed, or hate in the world, just music, the celebration of life. (and usually a party, which is good too!)

  4. #4
    Tech Mentor Nales's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    184

    Default

    how is your Audio 2 connected? USB to laptop I'm assuming. Outputs to some sort of powered sound system?

  5. #5
    Tech Mentor ranzerox's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Austin, TX
    Posts
    304

    Default

    change your built in. the audio isnt built into your computer im sure. it prolly wont fix it.
    Dell 2.3 Ghz 4 Gb Laptop - Windows 7 Premium
    Numark Stealth - Kontrol X1 - Akai LPD8 - APC20 - Novation Launchpad - Numark Mixdeck
    Traktor Pro 2 - Ableton Live 8.100000000000000

  6. #6

    Default

    Running Windows 7 home premium fully updated.

    Indeed USB to laptop, then channel B to headphones and Channel A to a set of altec lansing computer speakers (or sometimes an NAD reciever with 2 wedges).

    Ranzerox, I don't really understand what you are saying.

  7. #7

    Default More symptoms

    I can have the audio 2 dj selected as my audio device, unplug it and the vci can scrub through tracks. then I plug the audio 2 in and it works while the A and B green lights are on and then the vci cant control anything anymore once the lights go off.

  8. #8

    Default

    I set my default soundcard to the Audio 2 but it doesnt output any sound when running a soundcloud track..

    Also, my hardware worked perfectly on two occasions about a week ago for no apparent reason and then started failing again.
    Last edited by projectbluue; 08-27-2011 at 12:53 PM. Reason: more information

  9. #9
    DJTT Tankard fullenglishpint's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    St Albans, UK
    Posts
    7,101

    Default

    1. is the volume knob turned up on the audio 2?
    2. is your latency set too low in Traktor?
    TSP 2 | Serato DJ | Live 8 | MBP (SSD + HDD) | AIAIA TMA-1 Fool's Gold Edition | 1200 Mk2s | MidiFighter | KRK RP5
    Xone: DB4 | Pioneer CDJ-2000 Nexus
    DJTT FAQ | Read my guide to AUDIO CABLES

  10. #10

    Default reply

    The volume is turned up.

    latency is usually 256 I think. I'll check when I get home.

Page 1 of 2 12 LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •