launchpad midi interference
Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Tech Student
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    4

    Default launchpad midi interference

    hi, so recently(5 days ago) i got a hercules mk4 mixer and launchpad for dj use in ableton. i had a set laid out in ableton before hooking up either one. i then used the set with these new controllers, everything worked fine until today. when i tried using effect controls mapped on the mk4 it would light up several lights on the launchpad. everytime i hit the effect, more lights would light up. one of the lights that lighted up would control the mapped effect, even though i never mapped any control on the launchpad.

    sorry if this is confusing, but thanks for any help

  2. #2
    Tech Student
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    4

    Default

    this just happened again expect with a midi keyboard i mapped functions to

  3. #3
    Tech Mentor ranzerox's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Austin, TX
    Posts
    304

    Default

    you need to find a way to change the midi notes that launchpad is sending out
    Dell 2.3 Ghz 4 Gb Laptop - Windows 7 Premium
    Numark Stealth - Kontrol X1 - Akai LPD8 - APC20 - Novation Launchpad - Numark Mixdeck
    Traktor Pro 2 - Ableton Live 8.100000000000000

  4. #4
    Tech Student
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    4

    Default

    oh ok thanks ill try and see what i can do with automap

  5. #5
    Tech Guru zestoi's Avatar
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    UK, Ukraine, Romania
    Posts
    2,860

    Default

    somehow you must be routing the midi input from the mk4 back into the launchpad via a midi track etc i presume in ableton. i've never had any problems with my launchpad no matter how many controllers i have plugged in - tho don't use ableton too much.
    11mba / 13mbp / tsp2 / live9 / audio10 / 2x reloop rp7000gold / 2x xdj1000 / 2x d2
    maschine mk2 / x1 mk2 / z1 / f1 / midifighter / lpd8 / 2x launchpad / launchkontrol xl
    Quote Originally Posted by derschaich
    "wohoo, i'm touched, turn on the FX"

  6. #6
    Tech Student
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    4

    Default

    i found out what the problem was. i had both controllers on the same midi input. i changed both inputs and now im fine!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •