Mixtrack pro vs Mixtrack+DJI/O?

View Poll Results: All in one, or controller + audio interface?

Voters
13. You may not vote on this poll
  • Mixtrack + DJI/O or Audio2

    10 76.92%
  • MixtrackPro

    1 7.69%
  • Mixtrack + $5 usb dongle headphone jack

    0 0%
  • X-Session instead of mixtrack

    2 15.38%
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 24
  1. #1
    Tech Mentor
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Philadelphia
    Posts
    278

    Default Mixtrack pro vs Mixtrack+DJI/O?

    Was thinking of expanding my set to include an X-Session Pro, but now I'm thinking that for not that much more I could get a Mixtrack (I can get X-Session for about 50 or Mixtrack for 75+)

    At that price, I figured why not take the platters just in case, or for some fx sweeps, etc.

    At this point, I still need an interface (unless I use one of those $5 usb headphone jacks, which really would work...).

    If you were looking at something entry level like a Mixtrack, would you get the one with the built in interface, or get a separate unit?
    If you feel something is limiting your creativity, the real problem is that you feel that your creativity can be limited.

    YouTube
    SoundCloud

  2. #2
    Tech Guru Onimode's Avatar
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Citrus Heights, CA
    Posts
    579

    Default

    Built-in soundcard means free USB port for another controller to me. But one using one of those USB headphone jacks would work with either the MixTrack or X-Session, assuming you're using ASIO4ALL on windows or you know how to make an aggregate sound device(?).
    apc40 | ableton | ath-sj33
    deviantART | SoundCloud | facebook
    SKRILLEX IS THE BEST TECHNO DJ EVER!!! (╯□)╯︵ ┻━┻

  3. #3
    Tech Mentor
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Philadelphia
    Posts
    278

    Default

    I have CoreAudio (OSX) and Asio4ALL (Win7)

    And I might... what is an aggregate sound device...?
    If you feel something is limiting your creativity, the real problem is that you feel that your creativity can be limited.

    YouTube
    SoundCloud

  4. #4
    Tech Guru Onimode's Avatar
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Citrus Heights, CA
    Posts
    579

    Default

    Quote Originally Posted by LmnLm3 View Post
    I have CoreAudio (OSX) and Asio4ALL (Win7)

    And I might... what is an aggregate sound device...?
    I believe, for Mac, it's like a virtual sound card that takes the inputs and outputs of two or more sound cards and makes them accessible through one. I might be using the wrong name for it, though.
    apc40 | ableton | ath-sj33
    deviantART | SoundCloud | facebook
    SKRILLEX IS THE BEST TECHNO DJ EVER!!! (╯□)╯︵ ┻━┻

  5. #5
    Tech Mentor
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Philadelphia
    Posts
    278

    Default

    Oh, I'm just using internal routing - sending the main outs (main mix) to the line out (straight to amp, or at home, desktop speakers) and I would route the monitor cue to the sound card. Traktor lets you route audio any which way (as far as I can tell)
    If you feel something is limiting your creativity, the real problem is that you feel that your creativity can be limited.

    YouTube
    SoundCloud

  6. #6
    Tech Mentor Lew's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Location
    Hampshire, UK
    Posts
    112

    Default

    Quote Originally Posted by LmnLm3 View Post
    And I might... what is an aggregate sound device...?
    http://support.apple.com/kb/HT3956

  7. #7
    Tech Guru Onimode's Avatar
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Citrus Heights, CA
    Posts
    579

    Default

    Quote Originally Posted by Lew View Post
    Aha, I was right.
    apc40 | ableton | ath-sj33
    deviantART | SoundCloud | facebook
    SKRILLEX IS THE BEST TECHNO DJ EVER!!! (╯□)╯︵ ┻━┻

  8. #8
    Tech Mentor
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Philadelphia
    Posts
    278

    Default

    So it seems that I should use the separate one if I can spare the USB port?

    Why do I need to create an aggregate device if I can just route the audio to different devices...?
    If you feel something is limiting your creativity, the real problem is that you feel that your creativity can be limited.

    YouTube
    SoundCloud

  9. #9
    Tech Mentor Lew's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Location
    Hampshire, UK
    Posts
    112

    Default

    It depends on the software you're using. Traktor will only allow you to use one audio device so you have to use an aggregate device if you want to use more than one.

  10. #10
    Tech Mentor The Pancaker's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Chile
    Posts
    357

    Default

    mixtrack + DJiO. If you ever plan to upgrade your sound card you can do so later and keep the controller.
    HP Envy 14 Beats Edition, Traktor Pro 2, NI Kontrol S4, NI Kontrol X1, NI Kontrol F1, AIAIA TMA-1

Page 1 of 3 123 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •