Traktor deck stutters when paused
Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Tech Student
    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    4

    Default Traktor deck stutters when paused

    Hi everyone. I recently switched to (or I at least I attempted switch) Traktor as my main mixing software. However, when I try to use the software, deck B stutters on its own when it is paused. As soon as I play the track though, it behaves normally. I really have no idea what the issue is. I know its not my controller or audio interface causing the problem because it happens even when they are unplugged.

    I'm running windows 7 (64bit) on a dell inspiron 1440 with 2GB of ram.

    Any help would be greatly appreciated, as I have a gig coming up this weekend and would prefer to use Traktor.

  2. #2
    Tech Guru VanGogo's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    L.A. (lower Alabama)
    Posts
    1,918

    Default

    Have you gone through the steps to optimize your computer for DJing?
    Ran the DPC latency checking program to identify any spikes, etc. ?

  3. #3
    Tech Student
    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    4

    Default

    I've optimized everything and managed to get rid of most of the latency spikes. The audio quality is fine, but the problem persists. When the deck is stopped it skips forward and makes popping noises.

  4. #4
    Tech Mentor No Left Turn's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    San Francisco, CA
    Posts
    434

    Default

    Try installing MIDI-OX and see if there's any MIDI signals being sent while Deck B is "paused".
    MacBook Pro 2.4GHz Core i7 :: Mac OS X Mountain Lion 10.10.5
    Traktor Pro 2.9 :: Launchpad :: MIDI Fighter Pro Beatmasher/3D

  5. #5
    Tech Student
    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    4

    Default

    Hm, that seems to be the issue. I'm getting random play and stop midi signals from midi yoke. I unplugged my controller and now it stopped (although earlier it happened even without the controller). I'm guessing this is a controller issue?

  6. #6
    Tech Student
    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    4

    Default

    Strange, it happens when I plug in my other controllers too.

  7. #7
    Tech Guru VanGogo's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    L.A. (lower Alabama)
    Posts
    1,918

    Default

    Bad USB cable or port?

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •