Request for Help Setting Up Midi Fighter with Traktor
Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Tech Wizard sarasimms's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Toronto
    Posts
    32

    Default Request for Help Setting Up Midi Fighter with Traktor

    Hello!

    I am trying to set up the Midi Fighter Pro, with the Beatmasher Focus v 2.3.1 template.

    I am running Traktor Scratch Pro 1.2.6. On a MacBook Pro., Version 10.5.8.

    However, whenever I engage shift and sync together to switch decks, the filters in the middle of Traktor engage to -100 percent. This happens whenever I try to switch decks in Traktor.

    Is there anyone who could please provide some advice on how fix this problem? Could it be I'm encountering issues because Im running an older version of Traktor?

    I read through the Midi Fighter setup guideline, and followed all the steps.

    It would be great if you could kindly take the time to help a girl out.

    Thank you!

    Cheers,

    Sara

    Sara Simms Productions
    http://www.sarasimms.com

  2. #2

    Default

    did you import the tsi twice?
    Traktor/Ableton /Komplete /MBP OSX el capitan

    http://www.soundcloud.com/deejaesnafu

  3. #3
    Tech Guru
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    nyc
    Posts
    693

    Default

    Quote Originally Posted by sarasimms View Post
    Hello!

    I am trying to set up the Midi Fighter Pro, with the Beatmasher Focus v 2.3.1 template.

    I am running Traktor Scratch Pro 1.2.6. On a MacBook Pro., Version 10.5.8.

    However, whenever I engage shift and sync together to switch decks, the filters in the middle of Traktor engage to -100 percent. This happens whenever I try to switch decks in Traktor.

    Is there anyone who could please provide some advice on how fix this problem? Could it be I'm encountering issues because Im running an older version of Traktor?

    I read through the Midi Fighter setup guideline, and followed all the steps.

    It would be great if you could kindly take the time to help a girl out.

    Thank you!

    Cheers,

    Sara

    Sara Simms Productions
    http://www.sarasimms.com
    never seen conflicts with traktors filter knobs... weird.. what other controllers are u using besides MF? I really cant see the version of traktor being the cause but Im not too familiar with pre-traktor 2.

    but my 1st guess would be u have another midi controller that shares a midi note or something like that which causes the filter to go to 100%.

    the other thing u can check is to see if for some reason, ur mfpro is spitting out midi commands erroneously (maybe its broken?). ud need to use something like midiOX to see the midi notes that are coming out.

    I can tell u that I tried to map a mfpro bmasher and the filter knob would make very slight movements without being touched (SLIGHTLY miscalibrated) so I wonder if its something like that? Did u do any custom mapping with the LEARN midi command?

  4. #4
    Tech Wizard sarasimms's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Toronto
    Posts
    32

    Default

    Hey, thanks for your advice.

    Yes, I imported the tsi twice.

    I don't currently have any other midi controllers plugged into my Mac when I'm running Traktor. I had old mappings set up with Traktor, but I have deleted them.

    Good idea to check with midiox. I'll do this and let you know how progress goes.

    Thanks again!

    Cheers,

    Sara

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •