trpro-audio still jumps in loop brace
Page 1 of 4 1234 LastLast
Results 1 to 10 of 40
  1. #1
    Tech Mentor
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Copenhagen, Denmark
    Posts
    150

    Default trpro-audio still jumps in loop brace

    one thing i still find with the new upgrade is that when a song is playing and enters into and area with a loop brace set, the audio sort of pauses/glitches/jumps

    i ve tried various latency settings ... any suggestions?

    thanks
    Mac book pro 10.5.6 (2ghz - 2Gb), Traktor Pro, NI Audio kontrol, Novation 25SL, Korg Kaoss Pad, Evolution x-session, Ableton Live 7.0.12

  2. #2
    Retired DJTT Moderator DvlsAdvct's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    New Jersey/NYC
    Posts
    4,826

    Default

    Change the cache setting in your preferences.
    It's the FAQ. Read it.

    My Mixes, Mashups and Rants

    Divided we stand
    United we fall

  3. #3
    Tech Mentor
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Copenhagen, Denmark
    Posts
    150

    Default

    thanks

    cache size is currently

    256mb for A & B

    8MB for C & D

    these jumps were occurring whilst only using decks A & B
    Mac book pro 10.5.6 (2ghz - 2Gb), Traktor Pro, NI Audio kontrol, Novation 25SL, Korg Kaoss Pad, Evolution x-session, Ableton Live 7.0.12

  4. #4
    Retired DJTT Moderator DvlsAdvct's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    New Jersey/NYC
    Posts
    4,826

    Default

    How long are your loops?
    It's the FAQ. Read it.

    My Mixes, Mashups and Rants

    Divided we stand
    United we fall

  5. #5
    Tech Mentor
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Copenhagen, Denmark
    Posts
    150

    Default

    most of them 4 - 8 bars
    Mac book pro 10.5.6 (2ghz - 2Gb), Traktor Pro, NI Audio kontrol, Novation 25SL, Korg Kaoss Pad, Evolution x-session, Ableton Live 7.0.12

  6. #6
    Tech Mentor
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Copenhagen, Denmark
    Posts
    150

    Default

    I use A & B for tracks with loop braces in them and C & D just for loops which i wanna mix in over the top of tracks or for use in transitions from one track to another
    Mac book pro 10.5.6 (2ghz - 2Gb), Traktor Pro, NI Audio kontrol, Novation 25SL, Korg Kaoss Pad, Evolution x-session, Ableton Live 7.0.12

  7. #7
    Retired DJTT Moderator DvlsAdvct's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    New Jersey/NYC
    Posts
    4,826

    Default

    That's weird... Can you up the cache setting again and see what happens?

    Also, is there a Seamless loop check box?

    Oh, also, are you beat gridding your songs?
    It's the FAQ. Read it.

    My Mixes, Mashups and Rants

    Divided we stand
    United we fall

  8. #8
    Tech Mentor
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Copenhagen, Denmark
    Posts
    150

    Default

    infact every time the track goes past a cue marker it glitches and there is a small audio drop out or stutter

    tried various cache and latency settings ...

    im getting a new 17" mc pro in 6 weeks so maybe that might help but its weird as the mac is handling ableton 8 beta testing quite ok and that is a cpu pig
    Mac book pro 10.5.6 (2ghz - 2Gb), Traktor Pro, NI Audio kontrol, Novation 25SL, Korg Kaoss Pad, Evolution x-session, Ableton Live 7.0.12

  9. #9
    Tech Mentor
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Copenhagen, Denmark
    Posts
    150

    Default

    Quote Originally Posted by DvlsAdvct View Post
    That's weird... Can you up the cache setting again and see what happens?

    Also, is there a Seamless loop check box?

    Oh, also, are you beat gridding your songs?
    just saw your post - will try again
    Mac book pro 10.5.6 (2ghz - 2Gb), Traktor Pro, NI Audio kontrol, Novation 25SL, Korg Kaoss Pad, Evolution x-session, Ableton Live 7.0.12

  10. #10
    Retired DJTT Moderator DvlsAdvct's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    New Jersey/NYC
    Posts
    4,826

    Default

    I don't think it's the machine. I think it's something with your grids or settings. We'll trouble shoot through it
    It's the FAQ. Read it.

    My Mixes, Mashups and Rants

    Divided we stand
    United we fall

Page 1 of 4 1234 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •