My mates CDJs are anti SSL.
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11
  1. #1
    Tech Guru Cook's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Glasgow, Scotland
    Posts
    1,622

    Default My mates CDJs are anti SSL.

    Im currently at my friends where his CDJs are currently freaking out.
    Will play all audio CDs, and MP3 burned CDs

    But the second i put my SSL timecode CD in or his Traktor timecode, it spits it back out.

    Using CDJ800mk2's.
    Help?!
    DJM800 | 2xCDJ2000 | RMX1000 | Adidas HD25's
    2011 MBP | Traktor 2.6 | Kontrol S4 | Scratch Live | SL2
    Mac Pro | Ableton | Access Virus C | Maschine
    Facebook || Soundcloud || Twitter

  2. #2

    Default

    ibt "have you tried turning it off/unplugging it and turning it back on again?"

  3. #3
    Tech Guru Cook's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Glasgow, Scotland
    Posts
    1,622

    Default

    First thing i tried.

    Been searching for ways to re-flash it but nothings came up from google.

    Its the fact timecode works in one and not the other, so theres no issues with compatibility
    DJM800 | 2xCDJ2000 | RMX1000 | Adidas HD25's
    2011 MBP | Traktor 2.6 | Kontrol S4 | Scratch Live | SL2
    Mac Pro | Ableton | Access Virus C | Maschine
    Facebook || Soundcloud || Twitter

  4. #4

    Default

    but seriously, that's weird.

    I do recall you needing some kind of specific CD burner program to set the CD so that if it plays to the end of the track, it would go into internal mode. (I'm paraphrasing... I vaguely remember conversation like that around here very recently)

    So, are they original timecode CDs, or are they by chance copies that could be incorrectly formatted? (i mean... not that the CD player should care, its more of a software thing, but you never know)

  5. #5
    Tech Guru Cook's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Glasgow, Scotland
    Posts
    1,622

    Default

    Yes, you need a special program to re-burn timecode CDs, that was my next step but not filling this comp with junk.
    Yes they all are original timecoded CDs, straight from the box. Pair of us have had the audio interfaces since new as well.
    DJM800 | 2xCDJ2000 | RMX1000 | Adidas HD25's
    2011 MBP | Traktor 2.6 | Kontrol S4 | Scratch Live | SL2
    Mac Pro | Ableton | Access Virus C | Maschine
    Facebook || Soundcloud || Twitter

  6. #6

    Default

    Sounds like it's squarely a problem with the CDJ then. Maybe re-install the firmware?

  7. #7
    Tech Guru Cook's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Glasgow, Scotland
    Posts
    1,622

    Default

    Just got an E-8302 Error on the CDJ, gona look that up.
    DJM800 | 2xCDJ2000 | RMX1000 | Adidas HD25's
    2011 MBP | Traktor 2.6 | Kontrol S4 | Scratch Live | SL2
    Mac Pro | Ableton | Access Virus C | Maschine
    Facebook || Soundcloud || Twitter

  8. #8
    Tech Guru Cook's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Glasgow, Scotland
    Posts
    1,622

    Default

    Firmware issue, one of the CDJs was v1.00 and the other was 1.20

    2.10 firmware was released in 2008.


    EDIT: firmware updated, cdj is still refusing the ssl disc, currently writing to pioneer on the subject.
    Last edited by Cook; 12-02-2011 at 06:48 PM.
    DJM800 | 2xCDJ2000 | RMX1000 | Adidas HD25's
    2011 MBP | Traktor 2.6 | Kontrol S4 | Scratch Live | SL2
    Mac Pro | Ableton | Access Virus C | Maschine
    Facebook || Soundcloud || Twitter

  9. #9
    Tech Guru brian_johnstone's Avatar
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    United Kingdom
    Posts
    696

    Default

    call these guys on monday morning http://www.pro-technical.co.uk/ theyre brilliant and will tell you whats wrong with it or quote you on a price for repair and theyre VERY cheap and rapid turnaround, i tried getting in touch with pioneer before and it was like pissing in the wind.
    MBP / 8gb Ram / 1TB / SSL / Rane SL2 / HD25's / Dicers / Empty Bank Account

  10. #10
    Tech Guru
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    2,019

    Default

    I had the same error the other day on a pair of 850's when using burned CD's, they worked just fine with the factory CD's. You can download the timecode track from Serato. Try using a burn CD and see if it works?
    SSL - DJM 800 - Technic 1200's - X1 - ITCH - NS6 - VCI-300

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •