Mixing Externally - 4 Decks!
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 27
  1. #1
    Tech Mentor Jo3's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    NW UK
    Posts
    426

    Default Mixing Externally - 4 Decks!

    Im looking at buying an Xone 92 to mix externally with 4 decks. Will my NI Audio 4 do? or does it need more outputs? I thought it had 4 outputs when I purchased it, but thats 4 mono outs not 4 phono outs?

    Any ideas? cheers.
    MBPro - UC-33e - Audio 10 - TSP2 - Xone 22 - 1210's - Mackie MR5's

  2. #2
    Dr. Bento BentoSan's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Perth, Australia
    Posts
    6,356

    Default

    You need the audio 8 not the audio 4 - you could use the audio 4 however you would have to run all 4 decks in mono. Also soundcards dont have phono outs.

  3. #3
    Tech Mentor Jo3's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    NW UK
    Posts
    426

    Default

    What drawbacks would runnin it through mono have?
    MBPro - UC-33e - Audio 10 - TSP2 - Xone 22 - 1210's - Mackie MR5's

  4. #4
    Tech Convert
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    17

    Default

    No panning between the left and right channel, both the left and right would be summed to one channel. For example if a synth was originally only in the left speaker, in mono it would be in both equally. You loose depth and space in the sound of the song. Mono for playback of songs and mixes=bad

  5. #5
    Tech Mentor Jo3's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    NW UK
    Posts
    426

    Default

    It's a shame that. Cheers for the info
    MBPro - UC-33e - Audio 10 - TSP2 - Xone 22 - 1210's - Mackie MR5's

  6. #6
    Dr. Bento BentoSan's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Perth, Australia
    Posts
    6,356

    Default

    Should also be noted alot of club systems are in mono anyway :\ You could get away with it, but its not recommended.

  7. #7
    Tech Mentor Jo3's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    NW UK
    Posts
    426

    Default

    Quote Originally Posted by BentoSan View Post
    You need the audio 8 not the audio 4 -
    Would a presonus firebox have the same issue as the audio 4?

    Or could that be used for 4 channels?
    MBPro - UC-33e - Audio 10 - TSP2 - Xone 22 - 1210's - Mackie MR5's

  8. #8
    Retired DJTT Moderator DvlsAdvct's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    New Jersey/NYC
    Posts
    4,826

    Default

    How many outs are on the firebox? (These are things you should know and understand before making an investment like this)
    It's the FAQ. Read it.

    My Mixes, Mashups and Rants

    Divided we stand
    United we fall

  9. #9
    Tech Mentor Jo3's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    NW UK
    Posts
    426

    Default

    Iv read the firebox is 6. I also read the audio 4 was 4 (thats why i got it, to mix on a 4 channel mixer), but it turned out to be 4 mono outs lol
    MBPro - UC-33e - Audio 10 - TSP2 - Xone 22 - 1210's - Mackie MR5's

  10. #10
    Retired DJTT Moderator DvlsAdvct's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    New Jersey/NYC
    Posts
    4,826

    Default

    The firebox has 6 outputs, (3 pairs), so you're in a similar situation as the audio 4.

    I'm assuming your budget is around $250?
    It's the FAQ. Read it.

    My Mixes, Mashups and Rants

    Divided we stand
    United we fall

Page 1 of 3 123 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •