Im confused with my setup need help please
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 21
  1. #1
    Tech Wizard
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Los Angeles, Ca
    Posts
    52

    Default Im confused with my setup need help please

    So my current setup i have is numark mixtrack pro connected to my laptop and A pair of APS15 to the back of the mixtrack pro using both out put 1 and output 2. I know no that the ouput 2 on the mixtrack pro is for cueing/ monitering . so here goes my question. How do i connect the 2nd APS15 without using the output 2 ? I have heard aout a RCA splitter but i dont really know what that is . Sorry if its a stupid question

  2. #2
    Tech Guru
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Louisville, KY
    Posts
    701

    Default

    You probably will want to purchase 2 of these: [ame="http://www.amazon.com/RCA-Splitter-Male-to-Female/dp/B000V1JUJU/ref=sr_1_1?s=electronics&ie=UTF8&qid=1325189532&sr =1-1"]Amazon.com: RCA Splitter Male to Female: Electronics@@AMEPARAM@@http://ecx.images-amazon.com/images/I/419obQWWU8L.@@AMEPARAM@@419obQWWU8L[/ame] (or similar)

  3. #3
    Tech Wizard
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Los Angeles, Ca
    Posts
    52

    Default

    Excuse my stupidity but how exactly would i connect these ?

  4. #4
    Tech Guru
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Louisville, KY
    Posts
    701

    Default

    Well if your first output on the controller is a set of rca's you would plug one of these into each and then plug your other devices into the split set.

    Basically you end up with 2 feeds for each channel if that makes sense.

  5. #5
    Tech Wizard
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Los Angeles, Ca
    Posts
    52

    Default

    I'm having a hardtime understanding it

  6. #6
    Tech Guru
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Louisville, KY
    Posts
    701

    Default

    Does this simple drawing help?

    http://img196.imageshack.us/img196/2784/ampdrawing.jpg

    Device on left bottom is your first stereo pair
    Device on right bottom is your second stereo pair

    "Deck" would be your controller.

  7. #7
    Tech Guru Conall's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Scotland
    Posts
    607

    Default

    uhhh, you dont need a splitter. Just connect an RCA cable (red and white) from output 1 to each speaker (red to the right, white to the left).

    edit: unless iv horribly misunderstood this?

  8. #8
    Tech Guru
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Louisville, KY
    Posts
    701

    Default

    Oh APS15 are speakers - my apologies - Conall is correct - you should just be able to hook that to the output of the mixtrack.

    Please describe in more detail the problem you are having. you should be able to run the outputs to each speaker and still be left with a headphone cueing jack unless I misunderstand the MTPRO.
    Last edited by GeekGod; 12-29-2011 at 03:25 PM.

  9. #9
    Tech Wizard
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Los Angeles, Ca
    Posts
    52

    Default

    yes i know thats how i have it out put 1 is connected straight to the rca line in but iwant to connect the second aps 15 without using the out put 2 in hte mixtrack if thats possible

  10. #10
    Tech Guru
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Louisville, KY
    Posts
    701

    Default

    Here is the back of the MTPRO:



    You should be able to hook the output #1 red to left and output #1 white to right.

    Not sure I follow why you are lacking ports for a stereo pair?

    EDIT: just hook white to white and red to red from output #1 to each APS15. You only need one color to each PA speaker.

    Last edited by GeekGod; 12-29-2011 at 03:32 PM.

Page 1 of 3 123 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •