Cue help
Results 1 to 10 of 10

Thread: Cue help

  1. #1
    Tech Mentor MyMotto's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Tdot.
    Posts
    231

    Default Cue help

    Hey guys,

    I've been recording some mixs on my S4 using Traktor Pro 2 (for promotional purposes) and my Sony MDR V-700's (no speakers), but i've hit a snag that i just can't explain.
    So whenever i decide to hit CUE to mix in the next track it works perfectly fine, i can hear the track in my headphones as well as the new track im bringing in.
    However, upon playback, i can hear both my existing track and the track im cueing up. So in the mix im getting a bad overlap.
    Does anybody know what im doing wrong? do i need speakers for outgoing audio so that my headphones will work properly.
    Help is MUCH MUCH appreciated
    Cheers Guys!

  2. #2
    Tech Wizard
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Belgium
    Posts
    24

    Default

    'Do i need speakers for outgoing audio so that my headphones will work properly.'

    Yes

  3. #3
    Tech Guru dripstep's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    my house in the great white north.
    Posts
    1,728

    Default

    ^this
    Plug into a stereo, or an adaptor and computer speakers if you don't want to buy speakers, but I (and many others) will recommend a studio monitor or other speaker equivalent.
    2 x gemini PT 1000 . Gemini PS-525 . X1
    NI Audio 6 . Traktor Scratch pro 2
    2007 Macbook Pro
    Quote Originally Posted by The Mighty FV View Post
    manners don't cost a thing dude - never forget that, it'll help you in all walks of life.

  4. #4
    Tech Wizard Agastya's Avatar
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Sam Roy Yod, Thailand
    Posts
    26

    Default

    I agree with dripstep. Just get yourself some pc speakers ( you can get decent 2.1 for around 25 dollars, and later when your budget permits you can get some good monitor speakers). Don't forget to get a 3.5 stereo jack to 2 mono jack or RCA adaptor to connect the speakers to your S4.
    www.mixcloud.com/soundthriller
    http://djpod.com/soundthriller
    Dell Studio XPS 1340 core2duo P9600//Vestax VCI-400//Novation Nocturn//Novation Launchpad//Traktor Pro 2.6.1//Ableton Live 8.2.2

  5. #5
    DJTT Infectious Moderator photojojo's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Sherman, TX
    Posts
    13,939

    Default

    It sounds like your audio routing in Traktor is messed up.
    Chris Jennings FHP

    Podcast - Soundcloud - Mixcloud - Beatport Charts - x

  6. #6
    Tech Mentor MyMotto's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Tdot.
    Posts
    231

    Default

    Like i can record a mix no problem, its just i can hear audio from deck #2 for example that is supposed to be being 'cued up' as well as deck #1. Just frustrating because i cannot put together a decent mix because i keep hearing what ever track is being 'cued up' in the middle of the current track.

  7. #7
    Tech Guru keeb's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Boston
    Posts
    613

    Default

    Without external speakers you would have to set it up as main output -> Monitor L and cue output -> Monitor R. This will set you up with your mix playing in your left ear and cued tracks playing in your right when you have cue set for a track. This is obviously not ideal, but if you're stuck using only headphones it's pretty much the best you can do.

  8. #8
    Tech Mentor MyMotto's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Tdot.
    Posts
    231

    Default

    Quote Originally Posted by keeb View Post
    Without external speakers you would have to set it up as main output -> Monitor L and cue output -> Monitor R. This will set you up with your mix playing in your left ear and cued tracks playing in your right when you have cue set for a track. This is obviously not ideal, but if you're stuck using only headphones it's pretty much the best you can do.
    How do i go about actually doing that in the traktor preferences? Thanks!

  9. #9
    Tech Guru Ross's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Bournemouth, UK
    Posts
    1,155

    Default

    Surely that's just because you have your cue mix knob in the middle so you can hear all cued tracks?
    Pioneer DJM 700 / Traktor Kontrol X1 / 2 x Technics SL1200MK5 / Traktor Scratch Pro 2.6.7 / Ortofon Concorde Nightclub MK1
    Audio 8 DJ / Sennheiser HD 25-1 II / Magma Traveler / IsoAcoustics ISO-L8R155 / KRK RP6 G2 / Vinyl

  10. #10
    DJTT Infectious Moderator photojojo's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Sherman, TX
    Posts
    13,939

    Default

    post a screen shot of your audio routing settings in preferences.
    Chris Jennings FHP

    Podcast - Soundcloud - Mixcloud - Beatport Charts - x

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •