Traktor Timecode MK2?
Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Tech Mentor
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Thompson
    Posts
    174

    Default is there problems decoding Traktor Timecode MK2?

    i just got some mk2's and traktor scratch pro 2. but when these time codes play, every thirty seconds or so the signal drops out. and resumes again. idk ehats wrong with the setup.

    the Scope just goes blank, and then comes back again. any ideas DJTT?

    questions are welcome too.
    Last edited by itsbentheboy; 02-26-2012 at 06:54 PM.

  2. #2
    Tech Mentor
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Thompson
    Posts
    174

    Default

    anyone got an idea?

  3. #3
    Tech Guru djproben's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Hollywood, CA
    Posts
    2,688

    Default

    I assume you tried restarting everything and recalibrating? I don't think I've ever seen that happen. Is it possible the signal from the deck is getting interrupted?
    "Art is what you can get away with." - Marshall McLuhan

  4. #4
    Tech Mentor
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Thompson
    Posts
    174

    Default

    Quote Originally Posted by djproben View Post
    I assume you tried restarting everything and recalibrating? I don't think I've ever seen that happen. Is it possible the signal from the deck is getting interrupted?
    yeah, i tried that. it happens about every one in three times. idk what it could be, but it seems like the signal just cuts for no reason!

  5. #5
    Tech Guru Otacon's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Mississippi
    Posts
    1,435

    Default

    i say take your needles off and clean the connector inside the tonearm, or just clean your needles alittle. Check your RCA's and make sure they are secure? I dunno im just throwing ideas out there

  6. #6
    Tech Guru
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Northern Ireland
    Posts
    1,141

    Default

    check sample rates in audio settings
    Traktor Scratch Pro 2.7, MBP 13", iPad 2 & TouchOSC, Allen & Heath Xone 1D, Pioneer DJM900, Mackie d.2, Pioneer CDJ800 x2, Technics SL1210MK2 x2, NI Audio 8 DJ, Dicers, Pioneer DDJ-SX2 w/ Serato DJ 1.7

  7. #7
    Tech Mentor SpeshulEd's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Phoenix, AZ
    Posts
    314

    Default

    What version of Traktor are you using? The MK2's are for 2.1.1 and after.

    "Native Scratch’s new MK2 timecode is compatible with all “next generation” TRAKTOR SCRATCH products when using the free TRAKTOR 2.1.1 service update."


    http://www.native-instruments.com/#/...o-2/?page=3105
    nope.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •