Syncing up two laptops running Traktor?
Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Banned
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Milwaukee, WI
    Posts
    1,794

    Default Syncing up two laptops running Traktor?

    Me and my mate have been using Traktor for a while now (A little over two years) and I am curious how one would go about syncing up the two so there is a common master clock they slave to.

    Did a quick google search and couldn't anything relevant. If some one could point me to a site or just explain here that would be much appreciated.

    Cheers!

  2. #2
    Tech Mentor soerensus's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Denmark
    Posts
    153

    Default

    I been looking in to that too. What I found out is that you need 2 soundcarts with MIDI IN/OUT. Then you send a tempo signal out through the MIDI signal.

    But you might whan to confirm this with someone else, never tested it.
    13"MBP - VCI-100B - M-audio oxygen 8 - Maschine - Midi Fighter[DEAD] - Audio2Dj - KRK RP8

  3. #3
    DJTT Dominator JesC's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    127.0.0.1
    Posts
    5,436

    Default

    traktor 3 can send midi but cannot recv. If your still using T3, look into OSC.
    Controllerist: Think different | SoundCloud | MixCloud | Twitter |

  4. #4
    Tech Mentor JAC's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    158

    Default

    Have this saved in my bookmarks from a while back, no idea how well it works but here you go:

    Syncing Two Traktor Pros

    Any one else tried the method mentioned in that thread?

  5. #5

  6. #6
    Banned
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Milwaukee, WI
    Posts
    1,794

    Default

    Much appreciated guys! Will be trying these out this week

  7. #7
    Tech Mentor Phil R's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    San Francisco
    Posts
    102

    Default

    Quote Originally Posted by soerensus View Post
    I been looking in to that too. What I found out is that you need 2 soundcarts with MIDI IN/OUT. Then you send a tempo signal out through the MIDI signal.
    I've actually used a MIDI to USB cable to sync Serato Scratch with Traktor, so you could theoretically do the same with Traktor if you don't have a MIDI in on the receiving laptop's audio interface.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •