VCI-100 and Traktor Pro Help
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12
  1. #1
    Tech Convert
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Bi-Coastal
    Posts
    6

    Default VCI-100 and Traktor Pro Help

    I'm new to Digital DJing and just got Traktor Pro and a VCI-100 (I was definitely motivated by seeing the awesome DJ Tech Tools videos on YouTube!). I've got the most recent version of Traktor Pro and NI's latest VCI-100 mapping, but there is a pretty bad lag when I let go of the wheels when cueing or scratching (it acts like a belt-drive turntable) I think I've set the audio latency low enough (5 seconds). Is there a fix for this? Please help! Thanks!

  2. #2

    Default

    Which Firmware are you running on the VCI ?

    Have yo tried using Eans Mappings instead of the NI ones. See the Mapping section above.

    Gav
    M I S T E R M O L E Y M O L E
    part of the digital revolution

  3. #3
    Tech Guru Chilly's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Detroit
    Posts
    1,283

    Default

    No, there is no fix for this.

    Ean's .tsi doesn't resolve this, but someone has uploaded a .tsi that might. I dunno who, but it's in the Mappings section of the forum.

  4. #4
    DJTT Moderator bloke Karlos Santos's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Next to a canal in England.
    Posts
    8,957

    Default

    Quote Originally Posted by Donald Groins View Post
    (it acts like a belt-drive turntable)
    Really, just how bad is this. I havent noticed this in the videos ive seen.

    i learnt to Dj on a pair of belt drives that were a friends. I dont wanna go back to that.

    Tell me it isnt that bad.

  5. #5

    Default

    Mine doesnt do this i'm sure i'm using eans latest tsi.
    M I S T E R M O L E Y M O L E
    part of the digital revolution

  6. #6
    Tech Guru Chilly's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Detroit
    Posts
    1,283

    Default

    Quote Originally Posted by MisterMoleyMole View Post
    Mine doesnt do this i'm sure i'm using eans latest tsi.
    It's a limitation inside Traktor. The person's .tsi I am referring to apparently can circumvent this somewhat.

  7. #7

    Default

    i don't scratc but i will scratch a beat in and i def don't get this belt drive action when i release the jogwheel, not noticable anyway.

    How bad is this?? when he says like a belt drive i'm presuming pretty bad?

    Is this not the rampup issue that was solved with a FW upgrade ?

    Come back mr post author so we can try to help
    M I S T E R M O L E Y M O L E
    part of the digital revolution

  8. #8
    Tech Wizard J-Reign's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    84

    Default

    I experience this also. If you cue it by touching the platter and release to like a kick or snare, it takes about a few milliseconds to get to playing speed. I kinda work this out by just pushing the platter when releasing, but takes skill. I tried the djDecks software and there is no problem like this, but there are different problems. Hopefully when 1.4FW comes out, the 14bit midi functionality will fix this and work like a VCI-300??

  9. #9
    Tech Guru Chilly's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Detroit
    Posts
    1,283

    Default

    Quote Originally Posted by J-Reign View Post
    Hopefully when 1.4FW comes out, the 14bit midi functionality will fix this and work like a VCI-300??
    Once again, I don't think this is a hardware-related issue.

    Do you have the VCI-300 working in TPro like this?

  10. #10
    Tech Wizard J-Reign's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    84

    Default

    After messing with djDecks, Im beginning to think it is a software issue. I haven't had a chance to try the 300 with TPro yet. I guess all it takes is a good tsi.

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •