Connections for KRK Rokits, Macbook Pro and Audio2 DJ
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 15
  1. #1
    Tech Guru Gryz's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Pennsylvania
    Posts
    690

    Default Connections for KRK Rokits, Macbook Pro and Audio2 DJ

    I have read numerous threads on the topic and see differing ways of doing it. I am truly confused and don't want to buy more than the necessary cables I need.

    So for 2 KRKs and the A2, what is the simplest way to connect them...no mixing software, just for general listening purposes?

    I would assume a 1/4" (for A2) to either RCA or another 1/4" TRS for the Rokits. But am I using both outputs on the A2, ports A and B?
    Or am I using just A and then using B for my headphones?

    So confused...thanks for your help and patience.
    CDJ400s, Ecler Nuo, XD 53
    KRK RP8sFG


  2. #2
    Tech Mentor
    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    117

    Default

    not sure what youre asking...but im guessing a 1/4th to rca for the krks and 1/4th to 1/8th for your macbook.

  3. #3
    Tech Mentor
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Sydney, Australia
    Posts
    129

    Default

    You just use one output e.g. A. Use the 1/4" RCA splitter that's with the A2 and run the red to the RCA input on one KRK and the white to the RCA input on the other KRK. Then Audio Midi Setup under Utilities to assign the output

  4. #4
    Tech Guru Gryz's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Pennsylvania
    Posts
    690

    Default

    Quote Originally Posted by funlife View Post
    You just use one output e.g. A. Use the 1/4" RCA splitter that's with the A2 and run the red to the RCA input on one KRK and the white to the RCA input on the other KRK. Then Audio Midi Setup under Utilities to assign the output
    Perfect, thank you. Any reason you choose the RCA connection on the KRK over the 1/4" TRS though? Just curious.
    CDJ400s, Ecler Nuo, XD 53
    KRK RP8sFG


  5. #5
    DJTT Tankard fullenglishpint's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    St Albans, UK
    Posts
    7,101

    Default

    The A2 doesn't have a balanced output so there's no advantage to using TRS.
    TSP 2 | Serato DJ | Live 8 | MBP (SSD + HDD) | AIAIA TMA-1 Fool's Gold Edition | 1200 Mk2s | MidiFighter | KRK RP5
    Xone: DB4 | Pioneer CDJ-2000 Nexus
    DJTT FAQ | Read my guide to AUDIO CABLES

  6. #6
    Tech Guru Gryz's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Pennsylvania
    Posts
    690

    Default

    Quote Originally Posted by fullenglishpint View Post
    The A2 doesn't have a balanced output so there's no advantage to using TRS.
    That's what I thought. Well everything sounds good then, I'll try and pick up a pair online with some Easter coupons or something.

    Edit: Picked up a pair of KRK G2 8 Limited Edition Ferrari Grey
    Last edited by Gryz; 04-03-2012 at 11:57 AM.
    CDJ400s, Ecler Nuo, XD 53
    KRK RP8sFG


  7. #7
    Tech Guru DarioJ's Avatar
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    North & Central FL
    Posts
    794

    Default

    I use this when I am just listening. Plugs right into the mac output. http://www.amazon.com/QVS-CC399-03-3.../dp/B003ZZS4VO
    The MUSIC is what matters!
    Everything else is _________

  8. #8
    Tech Guru Gryz's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Pennsylvania
    Posts
    690

    Default

    Quote Originally Posted by DarioJ View Post
    I use this when I am just listening. Plugs right into the mac output. http://www.amazon.com/QVS-CC399-03-3.../dp/B003ZZS4VO
    Thought about doing that as well, but I would hope that the A2 would provide better sound quality than my Mac's soundcard. Not quite sure if that's true or not, but at least my A2 will finally get used again. Hell, I even have an A4 laying around somewhere that would also work...
    CDJ400s, Ecler Nuo, XD 53
    KRK RP8sFG


  9. #9
    Tech Guru Gryz's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Pennsylvania
    Posts
    690

    Default

    Ended up using the A4, but I have a problem. I have no way of controlling the volume. I cannot use the volume buttons in OSX and the minimal setting on the KRK is still way too loud, so I have to put the volume almost down to zero on iTunes or youtube.

    Is there a way to set the volume through the midi control panel on osx?
    CDJ400s, Ecler Nuo, XD 53
    KRK RP8sFG


  10. #10
    DJTT Tankard fullenglishpint's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    St Albans, UK
    Posts
    7,101

    Default

    You could just use the A2 instead since it has its own volume controls? I had a setup like that all of last year while I was in Barcelona.
    TSP 2 | Serato DJ | Live 8 | MBP (SSD + HDD) | AIAIA TMA-1 Fool's Gold Edition | 1200 Mk2s | MidiFighter | KRK RP5
    Xone: DB4 | Pioneer CDJ-2000 Nexus
    DJTT FAQ | Read my guide to AUDIO CABLES

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •